De mooiste wandeling rond Pingjum

Laatste nieuws

20220502_210147

Van zaterdag 21 mei tot en met zondag 19 juni is er opnieuw een bijzondere wandeling uitgezet rond Pingjum.

Na een succesvolle eerste Kunst Kuier komt vereniging Kunst Achter Dijken dit jaar met een Kunst Kuier XL. Verspreid over een afstand van anderhalve kilometer staan meer dan 50 kunstwerken. Grote foto’s, installaties, schilderijen, gedichten en multimedia projecten van 20 kunstenaars maken de wandeling tot een verrassend avontuur.

De wandeling

De Kunst Kuier XL begint buiten het dorp, over de brug van de Penjumer Feart, net voorbij Burenlaan 50. En voert via de randen van kunstenaarsdorp Pingjum naar de Riegeweg, met prachtig uitzicht over de akkers en de zeedijk. Kleurrijke foto’s van anderhalve meter bij een meter vertellen ieder een eigen verhaal.

De installatie van Anna Akke Fopma “Laat het Los” is te bezichtigen tijdens de Kunst Kuijer XL en staat langs het schelpenpad. Deel 1 van het project “Gevangen Gedachten” is te zien tijdens de expositie “Kunst in de Tuinen” van 28 mei tot 5 augustus in Exmorra.

Open Ateliers, muziek en workshops voor kinderen

In het weekend van 18 en 19 juni bruist Pingjum van de activiteiten.

Zaterdag en zondag exposeert Staal en Steen haar beelden mooi gepresenteerd op RVS sokkels in Te Plak. Samen met Thomas Burger (schilder van project Rembrandt) maken zij er een mooie expositie van. Het gehele weekend zijn zij live aanwezig en vertellen jullie graag over hun werk.

Op zondag 19 juni wordt er een speciaal programma voor kinderen georganiseerd. Van 10.00 tot 17.00 uur worden in de theetuin van Nije Trije workshops gegeven voor kinderen van 5 tot 15 jaar:

Timmeren, spelen in een band, voelstenen maken, kunst maken van afvalmateriaal, en nog veel meer. De workshops worden gegeven door kunstenaars en muzikanten met veel ervaring op dit gebied. De toegang is gratis en het is niet nodig om je hier vooraf voor op te geven.

Er worden workshops voor kinderen georganiseerd en er zijn muziekoptredens.

Wij ontmoeten jullie graag, of bij Te Plak, of tijdens de workshop voelsteentje maken.

Groetjes Jan en Anna Akke