Blijf niet rondlopen met verdriet, maak het zichtbaar

Hakken in steen geeft ruimte om je heen

Workshop

Vormgeven aan verdriet

Verlies en rouwverwerking kost tijd en energie. Vaak heb je het gevoel dat je niet meer verder kunt.

Het verlies is te heftig, te veel. De eerste weken is er nog aanloop en belangstelling, maar al snel gaat een ieder weer zijn eigen weg en daar zit je dan. Alléén, alléén met je vragen, je boosheid, je verdriet Je emoties vliegen alle kanten op en is maar met weinigen bespreekbaar.

Als geen ander weet ik wat het is om afscheid te nemen van een dierbare, mijn veilige woning en mijn baan. Ik ben gaan beeldhouwen en hebt ontdekt dat dit mij steun geeft om met diverse emoties om te gaan. 

Wanneer je gaat beeldhouwen zul je rust en ontspanning ervaren. Het helpt je stapje voor stapje op weg, terug naar de werkelijkheid. Je vindt jezelf een stukje terug.

Misschien weet je nog niet wat je wilt maken, dit is ook oké, al hakkend en raspend krijgt jouw beeld vorm en kom je bij de kern, wat voor jou goed voelt. De vorm waar jij troost uit kunt halen, die past bij de fase van jouw rouwproces.

Het kan ook zijn dat je iets speciaals wilt gaan maken voor je gedenkhoek, of voor op het graf, of een monument voor op de urn. Speciaal is ook om in je beeld een gat te boren waarin je een beetje as kan achterlaten. Het ontstane beeld kan eventueel door ons op een RVS Sokkel of RVS Urn geplaatst worden. Deze zijn in vele maten leverbaar en kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Je zult merken dat de combinatie van actief bezig zijn, het praten over je verdriet, je boosheid, het gemis wat je voelt, om kunt zetten in een vorm,  je hier vervolgens kracht uit kunt halen om door te gaan. Creativiteit en ervaring zijn absoluut niet belangrijk, het gaat om jouw rouwproces.

Deze workshop beeldend vormgeven aan rouw en verlies vindt plaats in de reguliere beeldhouwlessen, ook is het mogelijk om je aan te melden voor  beeldhouw coaching één op één.

Blijf niet rondlopen met je verdriet en maak het zichtbaar. Zet hier je eerste stap om je verlies vorm te geven. 

Het verhaal over onze overleden zoon

Mijn grote trots

Hoe moeilijk het is om samen je verdriet te delen. In het beeldhouwen kan ik een stuk rouwverwerking kwijt. De 2 delen staan uit elkaar. Een worsteling die we voor altijd mee moeten dragen.  De ruwe kant verwoord de pijn en het verdriet.

Het glazen hartje met een haarlok van onze zoon, zorgt dat we toch een beetje samen kunnen zijn. VOOR ALTIJD IN ONS HART.

Het was een moeilijk en emotioneel proces om dit te maken. Maar kan met al mijn emoties zeggen dat ik er super trots op ben. Zonder het beeldhouwen zou ik niet meer kunnen. 

Ykje Wouda 
Beeldend-vormgeven-aan-verdriet-single-page