Hak knopen door en creëer ruimte

Hakken in steen geeft ruimte om je heen

Workshop

Beeldhouw coaching

Wil jij je emoties toelaten en je innerlijke kracht aanzetten, dan nodig ik je graag uit om te komen beeldhouwen.

Op deze manier kun jij je proces vorm geven zodat je levensenergie weer vrij door je heen kan gaan stromen.

De gevoelens, die diep van binnen verknoopt aanwezig zijn, mogen doormiddel van het beeldhouwen naar buiten komen. Het kan gaan om diverse knopen.. Knopen van eigenwaarde, Knopen van angst, Knopen van verlies, Knopen van woede etc.

Zelf heb ik na het overlijden van mijn man vele van bovenstaande knopen ervaren en heb ontdekt dat beeldhouwen één van de manieren is om je hoofd leeg te maken. Voor sommige lastige knopen moest ik hard werken om de wir war op te lossen. Andere knopen zaten juist losser en kon ik met gemak ontknopen.

Als coach wil ik graag, samen met jou, naar jouw knopen kijken. Je zoekt een steen uit die je aanspreekt, waar je mee aan de slag wilt gaan. Al hakkend laat ik je ontdekken wat er diep van binnen bij jou speelt, in jouw tempo. 

Zo zul je al hakkend ontdekken hoe jij aan deze knopen vorm kan geven en hierna gaan voelen dat je ruimte creëert in je lijf en in je hoofd, dat je levensenergie weer mag gaan stromen en dat je weer kan en mag genieten van de kleine dingen in je leven.

Voor de beeldhouw coaching heb je geen beeldhouwervaring nodig. Het gaat om jouw eigen verwerkingsproces.

Om jouw gevoelens uit jouw binnenwereld als een tastbare vorm en een aanraakbaar beeld in de buitenwereld neer te zetten.

Ervaring van een

Cliënt

Wekelijks neem ik deel aan de beeldhouwlessen van Anna Akke. Zij zag dat ik iets meer nodig had, dan alleen beeldhouwen in de reguliere les en nodigde mij uit voor een één op één les, zij kon dan dieper met mij in gesprek gaan. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen en nam de uitdaging aan. 

Ik zocht een harde steen uit, die wel wat weerstand kon bieden. Eerst heel voorzichtig hakken totdat het steeds sneller en harder ging. Alle boosheid en verdriet kwam eruit. Eerst was ik nog bang dat de steen zou breken maar dat kon ik later los laten, dan had het zo moeten zijn. Wat een fijn gevoel geeft dat zeg helemaal vrij zijn in het maken van een beeld.

Een heel rouwproces wat voor mij een waardevol beeld heeft opgeleverd met veel de verwerking van woede en verdriet.

Marc