Beeldhouw cursus

Hakken in steen geeft ruimte om je heen

Even voorstellen

Jan Zeeders

Ik ben Jan Zeeders en getrouwd met Anna Akke Fopma en woonachtig in Bolsward. Van beroep ben ik RVS bewerker.

In 2014 heb ik voor het beeld “Leven” van Anna Akke Fopma een RVS sokkel gemaakt. Hier kreeg ik veel positieve reacties op, zo kwam van het één het ander en ben ik verschillende maten RVS sokkels en urnen uit gaan proberen.

Toen ik éénmaal een klein assortiment had gemaakt, kwam er de volgende vraag, hoe breng ik de RVS sokkels aan de man/vrouw? 

We schreven ons in bij de KVK onder de naam Staal en Steen. Ik maak Roest Vast Staal en Anna Akke werkt in/met Steen. De keus was dus snel gemaakt. S&S staat ook voor samen sterk. Twee harde materialen waar iets moois uit ontstaat wanneer zij zich samenvoegen. Samen vormen we een goed team. We zijn op elkaar afgestemd en hebben aan een half woord genoeg.