Exposeren in een stiltetuin

Laatste nieuws

DAnsende vogel

Voor dit seizoen ben ik uitgenodigd door Iepie Lindeboom om in haar stiltetuin te exposeren.

Een prachtige locatie aan de Goudberch 5 in Drachtstercompagnie. Een grote tuin, volop ruimte, waar mijn beelden prachtig tot hun recht komen. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.

De “Dansende Vogels” dansen prachtig in de wind. Het beeld “Het is Klaar” heeft een mooie plek gekregen bij de entree van de tuin. “Gedragen” staat statig te pronken in de midden van het grasveld. “Cirkel of Live” doet ook mee, wanneer de zon schijnt zal het licht meer tot zijn recht komen, bij donker weer, zal het zwart zijn aandacht trekken. Het beeld van mijn handen “Rust” is gesetteld op een houten blok in de bloemenborder. “Samen” vraagt zijn aandacht bij het zit hoekje, tijd voor een goed gesprek. Mijn nieuwste beeld “Liefdevolle Omarming” heeft een prachtige plek gekregen tegen over het bankje. Je kunt de liefdevolle omarming van troost voelen, wanneer je geniet van een kopje koffie/thee, welke ten alle tijden in de tuin te verkrijgen is.

Naast de expositie heeft Iepie voor het komende zomerseizoen een mooi programma samengesteld met diverse workshops.

WORKSHOP VOEL/TROOST STEEN MAKEN

Zaterdag 16 april ben ik in de tuin aanwezig voor een workshop voel/troost steentje maken

Tijd: 10:00 is er inloop tot 15:00 kosten zijn € 17,50 p.p.

Met deze workshop kom je geheel tot rust. De uitdaging is om tijdens het maken van je voelsteentje je ogen dicht te doen en de tijd te nemen om het steentje te voelen.
Vaak zit er dan voor jou een niet prettig randje of deukje , deze kan je weghalen met een gaas-schuurpapier. Dit kun je ook met je ogen dicht doen, dan blijft het spannend en word je niet afgeleid.
Vind je dit te spannend dan doe je je ogen open en ga je zo de niet prettige randjes en deukjes weghalen. Eventueel kun je er vormen in snijden met een kleine rasp of snijmesje.
Uiteindelijk maak je een steen die prettig aan voelt in jouw handen, of past op de spiergroep waar je klachten hebt. Vervolgens ga je je voelsteentje polijsten met schuurpapier zodat het voelsteentje steeds gladder aan gaat voelen. Als eindpunt ga je het voelsteentje in masseren met was.
Tijdens deze workshop leer je in vogelvlucht de basistechnieken van beeldhouwen. Geschikt voor jong en oud.

Ben je nieuwsgierig, kom gezellig langs (opgave is niet nodig) en geniet van de workshop en/of de expositie.

WORKSHOP VORMGEVEN AAN VERDRIET

Zaterdag 2 juli ben ik ook aanwezig voor de workshop vormgeven aan verlies.

Tijd: 10:00-15:00 kosten zijn € 80,00 p.p.

Na een kort voorstelrondje gaan we aan de slag in speksteen.

Verlies en rouwverwerking kost tijd en energie. Vaak heb je het gevoel dat je niet meer verder kunt.
Het verlies is te heftig, te veel. De eerste weken is er nog aanloop en belangstelling, maar al snel gaat een ieder weer zijn eigen weg en daar zit je dan. Alléén, alléén met je vragen, je boosheid, je verdriet Je emoties vliegen alle kanten op en is maar met weinigen bespreekbaar.
Als geen ander weet ik wat het is om afscheid te nemen van een dierbare, mijn veilige woning en mijn baan. Ik ben gaan beeldhouwen en hebt ontdekt dat dit mij steun geeft om met diverse emoties om te gaan.

Wanneer je gaat beeldhouwen zul je rust en ontspanning ervaren. Het helpt je stap je voor stapje op weg, terug naar de werkelijkheid. Je vindt jezelf een stukje terug.

Misschien weet je nog niet wat je wilt maken, dit is ook oké, al hakkend en raspend krijgt jouw beeld vorm en kom je bij de kern, wat voor jou goed voelt. De vorm waar jij troost uit kunt halen, die past bij de fase van jouw rouwproces. Het kan ook zijn dat je iets speciaals wilt gaan maken voor je gedenkhoek, of voor op het graf, of een monument voor op de urn.

De expositie is te bezichtigen tot zondag 25 september

Samen met Iepie wens ik je veel kijkplezier, bezinning en rust in de stiltetuin

Lieve groet,
Anna Akke