Exposanten

Kom, Kijk en Beleef

Galerie Staal & Steen

Expositie Staal & Steen in beweging

Ryt Kooistra

Ryt haar beelden zijn opgebouwd uit wurmen klei die als ze hun vorm hebben ongeveer 3 weken staan te drogen voor ze de keramiekoven in gaan om vervolgens op ± 1200 graden gebakken te worden. Deze 1ste stook noem je de bisquitstook. Na het afkoelen worden de beelden geglazuurd waarna ze opnieuw in de oven gaan tot ± 1100 graden, afhankelijk van het soort glazuur.   

Ryt haar beelden kunnen het hele jaar, behalve bij matige tot strenge vorst buiten staan. Zij boetseert voornamelijk dieren, maar maakt ook geregeld een uitstapje naar andersoortige objecten. Ook werkt zij wel in opdracht.       

Nieuwsgierig geworden?  Kom gezellig langs bij Galerie Staal & Steen. 

Ryt Kooistra
www.rytverbeelding.nl

Karen Apon

Mijn creatieve opleiding begon op de lagere Montessorischool te Rotterdam. Thuis had mijn vader als architect ook een grote stimulerende invloed. Op de lagere school kregen wij een gedegen creatieve opleiding. Naast zang, dans, muziek en textiel was de handenarbeid mijn favoriet. Daar leerde ik werken met papier. Mijn inkomen kon verschillen,  maar papier en lijm waren er altijd wel. Zo kon ik aan mijn wens van vorm geven altijd werken.

De mogelijkheden zijn onbeperkt en geven verrassende resultaten. Het fijne is, dat ik eerst bezig ben met vormen. 3D maximaal een expressie of gevoel uitdrukken om daarna met veel kleur het beeld  te accentueren. Er mag graag humour en vreugde en plezier in naar voren komen.

Met het kunststof, waar wij meubelen van maken, kwam ik via mijn werk bij een kunststof fabrikant in aanraking. Een prachtig materiaal met een eigen karakter. Ook daarbij zijn de mogelijkheden onbeperkt. Zit comfort is daarbij het aller belangrijkst.

Ik val niet graag in herhaling. Daardoor zijn mijn creaties zo veelzijdig in uitvoering. De uitdaging is iedere keer weer iets totaal nieuws te ontwerpen met allerlei materiaal. Vandaar dat het werk, getoond tijdens deze expositie zeer veelzijdig en afwisselend is, doch duidelijk herkenbaar als werk van Karen Apon.

Het afgelopen jaar veel tijd gehad voor het maken van nieuw werk. 4 kleurige nieuwe beelden hangen bij Steen & Staal. Het begin van een serie van 6, die te maken hebben met vooruitgang, verder gaan en het achterlaten van het verleden.  Verwerkt in zwevende objecten, op reis. Je moet evende tijd nemen ze te bekijken, want er zitten zeer veel details in verwerkt.