Hakken in steen geeft ruimte om je heen

Ontdek de ontspanning van beeldhouwen

Ruime keus in het aanbod

Beeldhouwen

Ben je onder de indruk van diverse beelden en zou je dit ook zelf eens willen uitproberen? Dan ben je van harte welkom bij Staal & Steen in Bolsward Er is een ruime keuze in het aanbod van beeldhouwcursussen en workshops waaruit een keuze kan worden gemaakt.

Wij beschikken over een gezellig Atelier waar ruimte is voor maximaal 12 cursisten per les. Voor grotere groepen is overleg mogelijk. 

Het Atelier is aangepast aan de eisen van het RIVM, we geven de beeldhouwcursus en -workshops in een veilige omgeving.

Kom, kijk en beleef

"Beeldhouwen is geschikt voor beginners en gevorderden, voor jong en oud"

Staal & Steen

Aanbod

Vormgeven aan verdriet

Beeldhouw arrangementen

Een volledig verzorgde dag voor jezelf

Maak tijd voor je zelf
Lees meer

Beeldhouwen voor scholen

Laat leerlingen ervaren en voelen

Het bevordert de fantasie

Lees meer

Onder profesionele begeleiding van

Anna Akke Fopma

Anna Akke Fopma | Beeldhouwen in Friesland | Staal en steen

Het doet me goed om cursisten te mogen begeleiden in hun processen. Er wordt tijdens de lessen verschillend gewerkt, de één komt voor technische vaardigheden, de ander komt voor het vormgeven aan verdriet, weer een ander komt het beeldhouwen ontdekken of is aanwezig voor ontmoeting met mede cursisten. 

De groepen zijn niet groter dan  12 personen, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en een gevoel van veiligheid. Dit vindt ik tijdens het lesgeven erg belangrijk.

Meest gestelde

Vragen

Beeldhouwen is geschikt voor beginners en gevorderden, voor jong en oud. Zelfs is beeldhouwen geschikt voor mensen met een beperking. Er is ergonomisch beeldhouw gereedschap aanwezig in het atelier. Schroom niet en geef je op voor een proefles.

Nog geen steen waarmee je aan de slag kan? Maak je geen zorgen. Staal & Steen heeft een ruim assortiment aan stenen waaruit je kunt kiezen. 

Heb je thuis nog een steen liggen en wil je hier weer mee aan de slag, dat kan natuurlijk ook altijd. Soms heb je even een zetje nodig om deze prachtige hobby weer op te pakken.

Dit is geen enkel probleem je mag het gereedschap van het atelier gebruiken.

Ja zeker, er zijn voldoende krukken aanwezig om te kunnen zitten tijdens de les.

De beeldhouw les duurt twee uren. halverwege de les is er ruimte voor een kopje koffie/thee.

Je kunt natuurlijk zelf een gat in je “trots” boren. Ook kun je ervoor kiezen om (tegen meerprijs) het gat door Jan en Anna Akke in je beeld te laten boren. Het is hun vakgebied, zij weten wat zij doen.