Workshop aanbod voor leerkrachten

Wil je jou leerlingen laten ervaren om met speksteen te werken, maar ben je hier als leerkracht niet mee bekend? Naast de workshop voelsteen maken, die ik aanbied voor leerlingen, geef ik jou als leerkracht en jouw team graag een sessie van 2 lessen, waarin je handreikingen krijgt om deze mooie vorm van beeldende vorming aan de leerlingen mee te geven. Je zou dan zelfstandig de klas kunnen begeleiden, in je eigen tempo en de processen die ontstaan goed in je op kunnen nemen.

Beeldhouwen is een creatieve werkvorm, die nog niet erg bekend is in het onderwijs. Het is een prachtige manier om leerlingen te laten voelen en ervaren wat er gebeurt wanneer zij in speksteen gaan werken. Als leerkracht kun je uit deze creatieve werkvorm vervolgens veel informatie over het kind halen.

In mijn atelier is al bewezen dat je van beeldhouwen rustig wordt in je hoofd, je denkt even nergens anders aan en wanneer je je zelf deze ruimte durft te geven, ontstaat er vaak een beeld, waar je innerlijk mee bezig bent. Te denken valt aan: ik ben enthousiast, verliefd, energiek, druk,, maar ook ik hoor er niet bij,- ik mis mijn vader/moeder, ik heb geen vriendjes, ik ben anders dan anders…

Door te onderzoeken en te voelen maken de leerlingen zelf keuzes over wat ze weg willen halen en wat niet, dit kan soms een reden hebben. Bovendien bevordert het de fantasie en het ruimtelijk inzicht van de leerling en is het goed voor de motoriek. ( Kerndoel 54 ) 

Lesinhoud en mogelijkheden

Les 1 : Kennismaking met gereedschappen / steensoorten/ steenkeuze, start met beeldhouwen.

Les 2 : Bespreken van de lesbrief, vervolg beeldhouwen. Centraal staat wat voel en ervaar je in het werken met speksteen.

Groepsgrootte: Maximaal 6 personen

Duur: 19:30 - 22:00 uur

Wanneer: Woensdagavond in overleg

Waar: Atelier Staal & Steen Exmorra

Kosten: € 95,00 per persoon (inclusief koffie/thee, lesbrief en steen)

Door: Anna Akke Fopma

Bijzonderheden: Deze workshop is uit te breiden naar meer lessen en verdieping van jezelf. 

 

Workshop voor leerkrachten Staal & Steen
Workshops leerkrachten 2 Staal & Steen
Interesse in deze beeldhouw workshop? Bel: 06-19 05 14 69 of reageer via het contactformulier

Contactformulier