Atelier Staal & Steen

Leren beeldhouwen in het open atelier

Bijna iedere dag worden er beeldhouwworkshops gegeven door Anna Akke Fopma in het Open Atelier welke vrij toegankelijk is voor iedereen. Er is ruimte voor 5 á 6 personen. Voor grotere groepen wordt de ruimte naast het Open Atelier gebruikt, te denken valt aan een personeelsuitje of familie dag.

Ruim assortiment speksteen Staal & Steen

Ruim assortiment speksteen

In het Open Atelier vindt je voldoende keus aan verschillende soorten speksteen. De speksteen is een ideale steen om een beeldje van te maken. Ze zijn over het algemeen vrij zacht, dus je hebt snel resultaat. De speksteen is verschillende kleuren verkrijgbaar.

Gereedschap Staal & Steen

Gereedschap

Het beeldhouwgereedschap is voldoende aanwezig en geschikt voor vele steensoorten. Het kan gebruikt worden voor het maken van zowel grote als kleine beelden, van harde of zachte steen. Voor grof werken of juist heel fijn. Het gereedschap mag door iedere cursist gebruikt worden.

Juiste werkhouding Staal & Steen

Juiste werkhouding

Er wordt gewerkt aan stevige beeldhouwbokken, die in het Open Atelier in verschillende hoogten aanwezig zijn. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de werkhouding. Is de juiste hoogte van de beeldhouwbok niet aanwezig en je wil wel een beeldhouwcursus volgen, dan wordt ervoor gezorgd dat er een juiste beeldhouwbok wordt aangeschaft zodat een juiste werkhouding kan worden aangenomen en er geen rugklachten kunnen ontstaan. Ook zijn er krukken aanwezig, zodat je kan zitten tijdens het beeldhouwen.

Werkruimte RVS Staal & Steen

Werkruimte RVS

In het Open Atelier bevindt zich ook de werkruimte van Jan Zeeders. Hij maakt hier de RVS sokkels in diverse maten. Het meest geniet hij van het maken van een RVS sokkel op maat. Dit is iedere keer weer een uitdaging en spannend hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Gat Boren Staal & Steen

Gat boren

Wanneer een beeld klaar is, kun je door Jan Zeeders een gat in je beeld laten boren. Dit wordt meestal niet direct gedaan. Het gat boren in een beeld is nogal een precies werkje, wat tijd en aandacht vraagt. Dit moet met grote zorgvuldigheid gedaan worden. De kans van breken van de steen is altijd aanwezig en blijft hoe dan ook het eigen risico van de klant.

Heb je nog vragen? Stel ze snel en makkelijk via het contactformulier

Contactformulier