Laatste nieuws

Workshop bij sieraad maken bij CBS De Foareker

Workshop sieraad maken bij CBS De Foareker - Staal Steen - Beeldhouwen in Friesland

Afgelopen week ben ik twee keer uitgenodigd voor een workshop sieraad maken bij CBS De Foareker te Easterein.

De leerkrachten van groep 6, 7 en 8 hadden mij uitgezocht uit het cultuurmenu B.A.M. Dit is een brochure vol met cultuuraanbod, welke wordt uitgegeven door Stichting Cultuur Kwartier Sneek. Deze brochure wordt 1x per jaar uitgegeven en uitgedeeld aan alle basisscholen in Sûdwest-Fryslân. De leerkrachten kunnen dan kiezen uit theater, taal, muziek, erfgoed, dans of beeldende kunst.

Afgelopen maandag en vrijdag reed ik vol enthousiasme naar basisschool De Foareker. Er was een mooie werkruimte aanwezig met een gladde vloer. Ook waren er mooie ruime tafels en voldoende stoelen aanwezig. Na me te hebben voorgesteld, mochten de kinderen een steentje uit zoeken waar ze een sieraadje van gingen maken.

Voor de pauze kon het steentje bewerkt worden met kleine vijltjes en een stukje grof schuurpapier. Ik ben altijd verbaasd wat voor een fantasie de kinderen hebben. Het ene na het andere mooi kunstwerkje kwam tevoorschijn. In de pauze werden de vijltjes opgeruimd en werden de bakjes gevuld met water klaar gezet. De kinderen konden nu na enige uitleg bezig met de 6 verschillende stukjes schuurpapier. Beginnend bij 80, vervolgens 120, 240, 600, 800 en 1000.

Na veel schuren werden de sieraden in de was of in de olie gezet. Hierna volgde een kleine expositie. Onwillekeurig werden de sieraden op de tafel gelegd. Zodat een ieder elkaars werk goed kon bekijken. Tijdens de expositie werd de workshop geëvalueerd. Wat valt jullie op? Wat vond je leuk te doen en wat vond je niet leuk? Hierna besprak ik de manier waarop de steentjes waren neergelegd, een soort groep opstelling. Dit vind ik altijd leuk om te zien en voor de leerkracht soms herkenbaar, soms verrassend. Een ieder ging blij en enthousiast naar huis.

Wil jij ook een workshop organiseren op jou basisschool? Neem eens een kijkje op onze pagina workshop aanbod voor basisscholen. Natuurlijk kun je ons ook bereiken via het contactformulier of bel 06 19051469

Anna Akke Fopma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.