Laatste nieuws

We zijn weer los

We zijn weer los | laatste nieuws | Staal en steen | Beeldhouwen in Friesland

Voorzichtig melden zich afgelopen dinsdagochtend de eerste beeldhouw cursisten zich weer. Nog enigszins aftastend hoe één en ander zou gaan. Na acht weken beeldhouw stop was het wel weer even wennen. De begroeting voelde zakelijk, anders dan wij gewend zijn. Dus geen warme hand en hier en daar een knuffel van weer zien.

Desinfectie

De hand gel met alcohol hadden wij buiten al netjes op een beeldhouw bok klaar gezet. Nog enigszins “onwennig” werden de handen gereinigd en kwamen de beeldhouw cursisten binnen. De jassen werden opgehangen aan de kapstok in de hal. De tassen met handschoenen en mondkapjes gingen mee naar het Open Atelier. Met enige voorzichtigheid en gegiechel werden de mondkapjes uit de tas getoverd en opgezet. Een aantal deed dit direct een ander deed dit nog met enige schroom en weer een aantal deden het niet. De keus lag bij de beeldhouw cursisten zelf. Ik had het hun niet verplicht. Zelf kan ik er namelijk niet goed tegen, dus dan kan je het de beeldhouw cursisten ook niet verplichten.

Anderhalve meter

Vorige week hadden Jan en ik het Open Atelier gehouden al opgeruimd. Twee oude beeldhouw bokken verhuisden naar de zithoek, zodat er meer ruimte werd gecreëerd. Op deze manier kunnen nu een maximum van zes beeldhouw cursisten plaatsen. De beeldhouw bokken staan nu netjes anderhalve meter uit elkaar. Zelf heb ik dan ook voldoende ruimte om er tussen door te lopen en de beeldhouw cursisten te begeleiden. Ook tijdens de koffie/thee pauze kan er voldoende afstand worden genomen.

Goed gevoel

Al snel voelde het weer als vanouds. Een ieder zat alweer snel in het proces van hun beeld. Hier en daar werd er heel wat bijgepraat, kortom net als voorheen was de tijd te kort. Wat ik alsmaar hoorde was: Blij dat we weer kunnen beeldhouwen, wat heb ik dit gemist, nu alweer zin aan volgende week. Hier wordt ik alleen maar blij van en geeft mij weer energie, blij dat ik de draad weer op kan pakken, Dat ik de beeldhouw cursisten weer mag begeleiden in hun proces. Hier en daar het niveau weer wat verhogen als nieuwe uitdaging.

Laat de zomer maar komen, dan kunnen we ook weer lekker naar buiten om te beeldhouwen. Genietend van de zon en de vele vogelgeluiden.
Wil jij na het lezen van bovenstaande schrijven op de hoogte blijven van waardevolle informatie laat dan je e-mailadres achter via het contactformulier of volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Groetjes Jan en Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.