Laatste nieuws

Waardevolle ochtend

Waardevolle ochtend - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland
Waardevolle ochtend

Wat een mooie, waardevolle ochtend. Donderdagochtend 12 september was het dan zover. Gratis Beeldhouwen met de mantelzorgpas van de Gemeente Súdwest-Frylân.

Vijf dames hadden zich opgegeven en druppelden rond half tien binnen bij Staal en Steen. De koffie en een stukje Friese oranjekoek stonden klaar om deze dames te verwelkomen. Na het eerste kopje koffie te hebben genuttigd, volgde een kort voorstelrondje. Wie ben je, waar kom je vandaan en voor wie zorg je? Al snel vonden de dames herkenning en was het ijs gebroken.

Keus uit vele mogelijkheden

Na een twee kopje koffie te hebben genuttigd gingen we richting Atelier, waar ik één en ander vertelde over de stenen en de verschillende mogelijkheden waaruit de dames mochten kiezen. Vier dames kozen ervoor om een voelsteentje te maken en 1 dame maakte een sieraad.

Na enige uitleg over het gebruik van het gereedschap, gingen de dames aan de slag. Verbaasd dat steen zo gemakkelijk te berken is en zo zacht aanvoelt.

Lekker naar buiten

Na een uurtje lekker werken en veel praten, was liet de zon zich zien. We besloten om buiten verder héérlijk aan het werk te gaan. De zonnestralen en de warmte voelen in deze zo moeilijke tijd. De voelsteen was binnen al mooi gevormd, dus het polijsten kon mooi verder buiten plaatsvinden. Het water en schuurpapier werden klaargezet. Na een korte instructie over dit proces, gingen de dames weer aan de slag, wel met enige voorzichtigheid.

Verbazing was er toen de kwetsbare voelsteentjes te water werden gelaten, er verschenen bij sommige prachtige kleuren. Na een drie kwartier polijsten was het aan het afronden van de workshop toe. De voelsteentjes gingen in de magnetron om vervolgens warm in de was of olie te worden gezet.

Lunch

Ondertussen werd de Friese lunch klaargezet. Soep, broodjes, divers beleg, melk, karnemelk, jus Orange en fruit. Buiten aan de picknick tafel werd deze heerlijk genuttigd en volgde er een evaluatie. De dames hebben één en ander erg gewaardeerd en hebben volop genoten. Even alles vergeten, even geen zorgen. Een dame vertelde: “Nu stonden wij even in de belangstelling, er was een luisterend oor”. Na veel lovende woorden gingen de dames weer ieders hun eigen weg, met nieuwe energie en een ervaring rijker.

Waardevolle ochtend

Wat een mooie waardevolle ochtend. Een ervaring rijker. Het delen van mijn levensverhaal. Herkenning voelen. Dames een stukje op pad kunnen helpen om door te gaan. Dames dankjewel voor jullie vertrouwen, het delen van jullie verhaal en de bemoedigende woorden dat meer mensen moeten weten hoe therapeutisch beeldhouwen zou kunnen werken.

Donderdagochtend 24 september zijn nog een aantal plaatsen vrij. Mocht je na het lezen van dit verhaal ook interesse hebben in deze workshop geef je dan snel op via het contact formulier of bel 06-9051469

Liefs Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.