Laatste nieuws

Vrouw van licht

Vrouw van licht- laatste nieuws

Vandaag is het dan zover, euforisch ik ga mijn nieuwe beeld Vrouw van licht presenteren aan mijn mede studenten van de Kleine Tiki te Assen.

Basisopdracht

Vrouw van licht is ontstaan als basisopdracht. De dames, waar ik al eerder over heb geschreven in de vorige nieuwsbrieven was de figuratieve opdracht over het thema: “hoe laat ik mezelf zien in De Wereld. De vrouw van licht is de abstracte vorm hiervan.

Aan de slag

Al hakkend en raspend ging ik in november aan de slag met een speksteen die al een tijdje op me lag te wachten. Het is best wel spannend om iets nieuws te beginnen wanneer je een abstracte vorm wil maken. Je weet niet waar het naar toe gaat. Het is dan wel fijn dat je een thema hebt als uitgangspunt. Ik vertrouw op mezelf dat het goed komt en ik ben aan de slag gegaan.

Het proces

Hoe kan ik mezelf laten zien in al mijn naaktheid? Dus op zoek naar mezelf. Vaak moet je dan dieper in de steen zoeken, want hier zit de kern. Op een gegeven moment ontstonden er twee figuren, hierna omarming, zo intens, dit voelde niet goed, dus ging verder op zoek.

Het was niet de bedoeling om een figuratief beeld te maken, maar juist een abstracte vorm. Het thema loslaten kwam naar voren. Door steen (lagen van bescherming) weg te halen, ontstaat er ruimte en komt de ware ik meer in zicht. Er ontstaat een abstracte vorm van geven (liefde) vanuit mijn binnenste. Maar ook het ontvangen werd duidelijk zichtbaar. Hier heb ik wel moeite mee, liefde durven ontvangen.

Bang dat het me weer wordt afgenomen….Er ontstaat een maan, welke vrouw als licht betekent. De diepe groeven geven een goed contrast met de rest van het beeld. Ik ontving een koude rilling, hoe alles weer op zijn plek valt en klopt.

Kwetsbaar

Het is een kwetsbaar beeld geworden. De steen zat achteraf vol scheuren ( de moeilijke perioden in mijn leven ). Maar door, later na dit ontdekt te hebben, door te gaan heeft het me gevormd, tot een stevige maan.

Het is een open vorm, wat het beeld mentaal ook kwetsbaar maakt. Er kan veel licht, maar ook duisternis, naar binnen. Ik blijf dus waakzaam, sta rechtop en geniet van alles wat op me afkomt. Ik mag mezelf in alle kwetsbaarheid laten zien aan De Wereld.

Mocht jij nu na het lezen van mijn verhaal, ook symbolisch willen werken in speksteen, dan ben je van harte welkom. Ik ga je graag begeleiden in jou proces. Voor informatie kun je contact opnemen via het contactformulier of bel 06 19 05 14 69

Liefs Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws