Laatste nieuws

Voelsteentjes bij dagbesteding “Het sleutelbos”

Voelsteentjes bij dagbesteding het sleutelbos - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Wat wordt ik hier blij van! Begin november melde zich bij ons een nieuwe cursiste, Ineke ten Cate. Zij kwam voor een proefles beeldhouwen en was aan het eind van de les zo enthousiast dat zij zich per direct opgaf voor het volgen van een beeldhouwcursus. Hier wordt ik natuurlijk blij van, dat mensen zo enthousiast zijn. Dat zij bij ons vinden, waar ze naar op zoek zijn. Dat ze verbaasd zijn wat beeldhouwen met je doet als persoon. Dat wanneer je jezelf openstelt en de steen laat spreken er iets van jezelf naar boven komt.

Tijdens de pauze in haar tweede les raakten we in gesprek over de geslaagde workshop voelsteentje maken bij de hobbybeurs in Leeuwarden. Ineke werkt bij Dagbesteding “Het Sleutelbos” en was benieuwd of deze workshop ook iets voor haar cliënten zou kunnen zijn. Dagbesteding “Het Sleutelbos” is een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met psychische of psychiatrische problemen, mensen met een autistische stoornis, mensen met burn-out verschijnselen en mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Mensen waarbij voelen een belangrijk gegeven is.

Juist bij deze groep mensen zou een workshop voelsteen maken geschikt zijn. Om haar hiervan te overtuigen ik Ineke een aantal steentjes en schuurpapier mee.  De week erop was ik natuurlijk nieuwsgierig hoe het was gegaan. Ineke was helemaal enthousiast en verbaasd tegelijk. Het is GEWELDIG vertelde ze, de cliënten die ze voor om deze workshop uit te proberen waren helemaal enthousiast! Ineke kocht vervolgens voor meer cliënten de nodige materialen, zodat zij het voelsteentje maken, naast het onderhouden van het bos en het verzorgen van de dieren, als dagbesteding aan kan bieden.

Vervolgens volg ik nu “Het Sleutelbos” op Facebook, tot mijn verassing zag ik als profielfoto een voelsteentje en als bericht de voelsteentjes gecombineerd met een prachtig vilten geurzakje. Hier wordt ik blij van. Mocht jij nu na dit gelezen te hebben ook enthousiast en geïnteresseerd zijn voor jou groep/dagbesteding neem dan vrijblijvend contact me op via het contactformulier of bel 06-19 05 14 69

Anna Akke Fopma

 

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.