Laatste nieuws

Verbinding (Deel 3)

Verbinding deel 3 - laatste nieuws - staal en steen - beeldhouwen in Friesland

Wat een leuke reacties ontvang ik via de mail over mijn proces van mijn etalagepoppen. Velen zijn nieuwsgierig naar het laatste deel.

In september ben ik gestart met de opleiding “Jezelf in Beeld door creatief beeldend werk “ bij de Kleine Tiki te Assen. De eerste les trok ik een Tarot kaart “De Wereld”. Hierop staat een naakte vrouw afgebeeld. De opdracht was duidelijk, ik zou mij moeten laten zien aan “De Wereld”. Het is niet zo mijn ding om op de voorgrond te treden en me kwetsbaar op te stellen.

Ik scoorde 3 etalagepoppen en wilde hier de figuratieve opdracht in verwerken, met als thema verbinding. Dan ga je nadenken, wat is verbinding en hoe kan ik dit vormgeven? Ik voel mij verbonden met mijn familie, mijn cursisten en vrienden. Na het maken van mijn 1e etalagepop waar ik de verbinding van het netwerken heb uitgewerkt, ontstond het idee om mijn 2e etalagepop te beplakken met nieuws uit de krant. Het moet dan natuurlijk wel wereldnieuws zijn, anders zou mijn opdracht niet kloppen. Mijn derde etalagepop staat symbool voor mezelf.

Experimenteren

Ik ging aan de slag en gaf haar de basis van de chakra kleuren. Precies zoals het hoorde.. Alleen de plaatjes van Google hadden geen staande benen, en ook geen open armen. Dus maar experimenteren en ontdekken. Eerst was ik wel blij met het resultaat, maar voelde even later geen tevredenheid. Het beeld klopte niet.

In een energieke bui, toch maar weer met de etalagepop aan de slag. Ik vond het hoofd te donker, het rood te rood, de chakra kleuren waren volgens plaatje, maar niet hoe ik mij voelde, dus was het niet kloppend. Vervolgens heb ik een foto van de blote etalagepop een aantal keren uitgeprint en in diverse kleurstellingen ingekleurd. Degene die het meest klopte ging ik uitwerken. Het was een heel karwei, om de etalagepop een make over te geven. De gele kleur van LICHT, dekte moeilijk over de donkere kleuren.

Werkelijkheid

Is dit in werkelijkheid ook niet zo, dat het hard werken is om de donkere periode in je leven weer om te zetten naar positiviteit? Ook had ik het gevoel dat ik wel wat reliëf op de pop aan wilde brengen. Een beetje meer sfeer. Dit had ik al wel eens met een schilderij gedaan, dus moest dit nu ook lukken. Maar helaas, ik was te ongeduldig, het papier bleef niet zitten etc. Het maakte me kriegelig. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk kreeg ik de compositie voor elkaar, zoals ik die had uitgewerkt op papier. Hier werd ik wel blijer van. Het klopte voor mijn gevoel beter. De kleur geel gaf frisheid. Het yin Yang teken zat op de goede plek. Alle chakra kleuren waren verwerkt. Maar toch..Is dit het nu wat ik wil laten zien aan De Wereld?

Geen wouw

Ik voelde nog steeds geen wouw. Hoe zou ik dit wel kunnen bereiken? Ik ben begonnen om rond het yin-yang teken een gouden cirkel te verven en de kleuren hier en daar over te laten lopen, hierna gebeurde het eigenlijk als vanzelf, er kwam beweging in, er ontstond wederom een ware metamorfose. In één keer klopte het en ik voelde dat ik er nu wel blij van werd.

Dankbaarheid

Ik ben een dankbaar mens op deze wereld en voel mij verbonden met andere mensen met hun belevenissen en nieuwtjes. Nog steeds rechtop, kwetsbaar en liefdevol. Met als doel, de liefde door te kunnen en willen geven aan mensen die mijn pad kruisen, er te zijn voor mensen die dit nodig hebben. Er komen vele nieuws prikkels van “De Wereld” bij mij binnen. Iedere dag bij het ontbijt scroll ik altijd even door Facebook. En lees soms snel de nieuwskoppen uit de krant.

Hier sta ik dus middenin. In “De Wereld” Stevig met beide benen op de grond. Vormgegeven in de kleuren van de chakra.

  • Rood staat voor leiderschap ambitieus, actief, energiek, en passie.
  • Blauw symboliseert vertrouwen, wijsheid en rust.
  • Geel staat voor mij voor het licht, de positiviteit en het optimisme.
  • Groen staat voor mijn creativiteit, groei en ontwikkeling.
  • Paars staat voor mijn inspiratie fantasie en harmonie.
  • Oranje symboliseert mijn emotie en gevoeligheid.
  • Goud staat voor innerlijke wijsheid

Met regelmaat sluit ik mijn ogen voor al dit nieuws en probeer ik in rust de balans te vinden tussen al mijn gevoelens van blijdschap en verdriet, hoop en wanhoop, positiviteit en negativiteit. Vele thema’s die ik vervolgens weer kan gebruiken om beelden van te maken.

Ook voor jou kan een thema een aanleiding zijn om dit om te zetten in beeldvorming. Ik help je hier graag bij. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of bel 06-19051469

Liefs Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.