Laatste nieuws

Verbinding (Deel 2)

Verbinding deel 2 - laatste nieuws - STaal en steen - Beeldhouwen in Friesland

In september ben ik gestart met de opleiding “Jezelf in Beeld door creatief beeldend werk “ bij de Kleine Tiki te Assen. De eerste les trok ik een Tarot kaart “De Wereld”. Hierop staat een naakte vrouw afgebeeld. De opdracht was duidelijk, ik zou mij moeten laten zien aan “De Wereld”. Het is niet zo mijn ding om op de voorgrond te treden en me kwetsbaar op te stellen.

Ik scoorde 3 etalagepoppen en wilde hier de figuratieve opdracht in verwerken, met als thema verbinding. Dan ga je nadenken, wat is verbinding en hoe kan ik dit vormgeven? Ik voel mij verbonden met mijn familie, mijn cursisten en vrienden. Na het maken van mijn 1e etalagepop waar ik de verbinding van het netwerken heb uitgewerkt, ontstond het idee om mijn 2e etalagepop te beplakken met nieuws uit de krant. Het moet dan natuurlijk wel wereldnieuws zijn, anders zou mijn opdracht niet kloppen.

Nieuws

De dame welke symbool staat voor het NIEUWS uit de krant werd deze week aangevuld met het laatste nieuws. Zelf ben ik niet zo een krant lezer. Op de één of andere manier scherm ik mij af voor alle ellende wat er om mij heen gebeurt. Ik heb er geen grip op en het maakt mij alleen maar negatief gestemd. De andere kant is dat ik wel leef in deze Wereld vol met ellende, moord en doodslag, discriminaties, ruzies heen en weer en noem maar op.

Oproep

Als eerste deed ik een oproep op Facebook voor een wereldbol. Deze zou mooi als hoofd kunnen dienen. Het thema “De Wereld” is dan direct goed te zien bedacht ik mij. Al snel was deze gevonden waar ik erg blij mee was. Uit deze wereldbol zal het nieuws voortvloeien. Het vormt het gezicht van “De Wereld” ik kan er niet om heen.

Krantenkoppen

Vanaf december ben ik begonnen met nieuws te verzamelen. Krantenkoppen die mij aanspraken werden met behangplaksel speels op de dame geplakt. De kranten stonden vanaf februari bol over het corona virus. Dit nieuws is dus ook veelvuldig overal op de dame terug te vinden. Er brak zelfs een moment aan, dat ik stopte met plakken, het was alléén maar Corona. Dus ik wachtte op ander nieuws. Tijdens dit wachten droogden de bestaande krantenkoppen in en scheurde helemaal kapot.

Dit was erg frustrerend, ik zou weer overnieuw moeten beginnen. Na wat herstelwerkzaamheden weer dapper doorgezocht naar nieuws, vervolgens met een ander soort lijm verder gewerkt. Hier en daar toch geprobeerd wat humor en enkele positieve kreten toe te voegen. Diverse kleuren van de wereld zijn terug te vinden over de gehele dame. Als afwerking heb ik de dame ingespoten met een blanke lak, zodat zij beschermt is tegen de aanval van regenbuien.

Rechtop

Ik ben een dankbaar mens op deze wereld en voel mij verbonden met andere mensen met hun belevenissen en nieuwtjes. Nog steeds rechtop, kwetsbaar en liefdevol. Met als doel, de liefde door te kunnen en willen geven voor mensen die mijn pad kruisen, er te zijn voor mensen die dit nodig hebben. Wellicht kruis jij ook een keer mijn pad.

Liefs Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws