Laatste nieuws

Verbinding (deel 1)

Verbinding (deel 1) - Laatste nieuws - Staal en steen - Beeldhouwen in Friesland

Hemelvaartsdag was een super mooie dag qua weer. Ik had verder geen echte plannen, dus in verband met de  Corona lekker thuisblijven, een beetje rekening houden met de regel “Blijf zoveel mogelijk thuis”

“De Wereld”

In september ben ik gestart met de opleiding “Jezelf in Beeld door creatief beeldend werk “ bij de Kleine Tiki te Assen. De eerste les trok ik een Tarot kaart “De Wereld”. Hierop staat een naakte vrouw afgebeeld. De opdracht was duidelijk, ik zou mij moeten laten zien aan de wereld. Het is niet zo mijn ding om op de voorgrond te treden en me kwetsbaar op te stellen.

Ik scoorde 3 etalagepoppen en wilde hier de figuratieve opdracht in verwerken, met als thema verbinding. Dan ga je nadenken, wat is verbinding en hoe kan ik dit vormgeven? Ik voel mij verbonden met mijn familie, mijn cursisten, vrienden, maar niet te vergeten ook mijn Facebookvrienden. Je legt snel contacten, volgt vrienden en bent op deze manier betrokken met elkaar. Eén van mijn etalagepoppen zou dan ook mijn netwerk uitbeelden. Facebook, Instagram, Linkedin, Whatsapp en Messenger.

Opdracht afronden

Hier en daar moest nog wat geplakt worden, wat nog lag te wachten. Omdat mijn opdracht van de dames nu ook niet voor de expositie “Kunst in de Tuinen” op tijd klaar hoefden te zijn, werd dit klusje steeds uitgesteld. Ik heb dat zo nu en dan, het kan nog wel even wachten, morgen kan het ook nog wel. Nu dus. Het was een prachtige dag om te beginnen om mijn figuratieve opdracht van mijn opleiding af te maken zodat ik ook deze figuratieve opdracht af kon ronden.

Kleur blauw

De dame welke symbool staat voor de Social Media werd voorzien van een prachtige geëmailleerde heldere blauwe kleur. Welke onder andere symbool staat voor waarheid, helderheid en waardigheid, maar ook voor rust, ontspanning, integriteit expressie en communicatie.

Loom touwtjes

Ik scoorde via de plaatselijke weggeefpagina via Facebook een tas vol loom touwtjes, die prima konden dienst konden doen voor de netwerkverbinding. Zo leuk, ook dus deze dubbele symboliek, via verbondenheid weer een nieuwe verbinding creëren. De loom touwtjes hebben vele verschillende kleuren, maar ook zachtheid en stugheid. Welke symbool staan voor de diversiteit van mijn netwerk. Het ene netwerk is stevig, en serieus, een ander netwerk is zacht van karakter of humoristisch. Sommigen verbindingsdraden zijn bewust verbroken. Met deze relaties heb ik liever geen contact meer. Gelukkig is het overgrote deel wel verbonden met mij, maar ook met elkaar. De verbindingsdraden komen via mijn handen binnen en lopen de grond in, waar zij nieuwe verbindingen zoeken, of zij komen uit de grond en zoeken via mijn handen nieuwe contacten.

Vervolgens heb ik diverse icoontjes, Instagram, Facebook, LinkedIn, WhatsApp en Messenger aangebracht. Met deze icoontjes ben ik sterk verbonden. Waarvan Facebook wel het meest.De antenne is gemaakt van een gootsteenontstopper, welke als symboliek met zich meedraagt om de ontvangen netwerkensignalen goed te laten doorstromen, mocht er een netwerk moeizaam verlopen, dan dienst de gootsteenontstopper om de storing op te lossen. Tot slot heb ik de dame ingespoten met een blanke lak zodat zij enigszins weerstand kan bieden voor de aanval van regenbuien.

Ik kan terugzien op een prachtig proces, wie weet gaat zij nog eens ergens mee doen aan een expositie. Het was een mooi proces, ik kom er steeds meer achter dat ik graag werk ik met symbolieken, ook in beeldhouwen vind ik dit terug. Bij mijzelf, maar ok bij de cursisten.

Nieuwsgierig volg mij dan op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Liefs Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.