Laatste nieuws

Time out

Time out - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Wij trekken ons even terug en nemen een Time Out. Even stil staan bij het afgelopen jaar, lekker bijtanken en plannen maken voor volgend jaar. Wat hebben we allemaal alweer gedaan? Maar ook de balans opmaken, waar staan we en wat willen we in 2019?

We kunnen terug kijken op een mooi jaar. In januari werd onze nieuwe website gelanceerd. Allemaal erg spannend of het overzetten zou lukken. Maar gelukkig ging alles nog goed op de laatste dag en hij werkt prima. Velen kunnen het contactformulier vinden om zich op te geven voor een workshop of arrangement beeldhouwen, ook voor de aanvraag van RVS sokkels weten de klanten ons via het contactformulier te vinden.

Hiernaast organiseerden we een Open Dag, waar veel belangstelling voor was. Vooral de demonstratie beeldhouwen viel erg in de smaak. Men kon genieten in de Galerie van de beelden die door cursisten waren gemaakt. Ook genoot het publiek ook van alle andere activiteiten die waren georganiseerd. Stichting poppenhuizen scoorde nieuwe vrienden en in het oude lampenatelier was het ook druk.

In april werden we een officieel Rustpunt. Vele fietsers en wandelaars (tientallen van de nieuwe elfstedenpad route) kwamen langs op ons terras, voor een kopje koffie/thee, gevulde koek, frisdrank of een boeren ijsje. Een enkele keer voor het plakken van een lekke band of het opladen van de accu voor de elektrische fiets.

In mei organiseerden we voor de cursisten een dagje uit naar Het Depot in Wageningen. Dit werd tevens een soort studiedag om inspiratie op te doen. We genoten volop van de menselijke lichamen. De ene torso was nog mooier dan de ander. Sommigen leken eenvoudig, maar om dit in praktijk te brengen viel toch wel tegen. Ook werd er in mei de Kunst in de Tuinen route georganiseerd. In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad werd de kunstroute geopend door de Pauper Fontein uit Workum, wat veel publiek trok.

Zelf was ik tussentijds druk met het project Kunstenaar laat je Kunsten zien op een blokpaneeltje van 20x18cm. Henk Dillerop uit Leeuwarden had dit project georganiseerd. Een ieder mocht meedoen. Met enige schroom had ik me hiervoor opgegeven. Het bleek een succes en in de zomermaanden maakte ik het ene na het andere blokpaneeltje. Ook Jan had het druk met de aanvraag van de RVS sokkels. Er kwamen een paar leuke opdrachten binnen. Wanneer het geheel dan klaar is en de klant is tevreden, dan ben je trots op je werk. Er ging zelfs één open RVS sokkel afgelopen jaar internationaal.

In oktober vierden in het bijzijn van ons familie, vrienden en cursisten ons vijf jarig jubileum. Dit was voor ons een dag met een gouden randje. Er werd even terug geblikt door Roger Wind, waar we vandaan zijn gekomen en waar we nu staan. Als kroon op ons werk werd er een fotoboek van ons werk gemaakt door Bauke Riemersma. Hier zijn we helemaal blij mee en is een mooi portfolio.

Natuurlijk waren we weer op de Hobbybeurs in Leeuwarden, waar leuke gesprekken werden gevoerd en velen de workshop voelsteentje volgden. Zo ook op de Flower Power beurs in Sneek, hier stonden ze zelfs in de wachtrij om een plaatsje te bemachtigen en te voelen hoe het voelde om een voelsteentje te maken. Tot slot gingen we vier keer in december naar de kerstmarkt van Terras en Trends, waar we de workshop sfeerlichthouder aanboden. Helaas was hier niet veel publiek, terwijl het top was georganiseerd.

In november kregen we een bericht van MIJOU. We waren geselecteerd voor het kerstpakket van Antonius zorggroep, een nieuwe kans om ons als bedrijf te presenteren voor 1500 medewerkers. Inmiddels hebben de eersten zich gemeld voor een workshop beeldhouwen of een workshop sieraad maken.

Vele cursisten maakten afgelopen jaar een prachtig beeld. Er werden vele processen doorlopen, er was veel plezier, maar ook viel er wel eens een traan. Velen geven aan zich prettig en veilig te voelen in ons atelier. Wij zijn erg blij met dit compliment, want dit willen we namelijk uitdragen. Er wordt gewerkt in kleine groepjes, we zijn flexibel en dat wordt gewaardeerd.

Voor volgend jaar is er al een prachtige exposite “Nalatenschap 2018 op 20x18” te bekijken en te koop in de hal van Staal & Steen. Te bezichtigen vanaf 15 januari 2019. De 388 blokpaneeltjes gemaakt door vele kunstenaars komen van Galerie Westerkade. Persoonlijk vonden wij het jammer dat dit prachtige project van Henk Dillerop afgelopen zou zijn en we hebben aangeboden om de overgebleven blokpaneeltjes bij ons te exposeren als een soort nalatenschap van 2018 Culturele Hoofdstad.

Verder vind je in Galerie Staal & Steen ons eigen werk wat we de afgelopen vijf jaar hebben gemaakt aan beelden en RVS sokkels.

Kortom reden genoeg om in 2019 een keertje langs te komen, te genieten en de sfeer te beleven.

Wij wensen jullie vanaf deze plek een fijne jaarwisseling en een creatief, gezellig en gezond 2019!

Jan  Zeeders & Anna Akke Fopma

 

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.