Laatste nieuws

Staal & Steen viert vijf jarig jubileum

Vijf jarig jubileum Staal & Steen Laatste Nieuws Staal & Steen

Zaterdag 6 oktober is er feest in Exmorra. Staal & Steen viert dan haar vijf jarig jubileum. Dit laten Jan & Anna Akke niet zomaar voorbij laten gaan en organiseren daarom een feestelijke Open Dag om dit heugelijke moment te vieren. Kom jij ook?

Op dit moment wordt er hard gewerkt achter de schermen. Alle beelden die nu elders staan geëxposeerd worden weer terug gehaald naar de Galerie, zodat Jan Zeeders en Anna Akke Fopma hun solo expositie kunnen inrichten. De solo expositie van Jan & Anna Akke wordt om 11:00 uur geopend door Roger Wind.

Jan maakt mooie RVS sokkels & urnen, waar menig kunstenaar al een beeld op heeft laten plaatsen in de afgelopen vijf jaar. Jan heeft een vast assortiment, maar hij vind het altijd een uitdaging om iets nieuws te bedenken. Sinds kort geniet hij er ook van om te werken in steen. Hij maakt veelal ronde vormen die gecombineerd worden met RVS.

Anna Akke maakt vaak beelden met symboliek. Nadat zij in het afgelopen winterseizoen geslaagd is als creatief therapeut, beleeft zij veel plezier om meer diepgang in haar beelden te realiseren. Thema’s als vrijheid, liefde en openheid komen dan ook regelmatig aan de orde. Ook vind Anna Akke het een uitdaging om een technisch beeld te maken, lettend op lijnen en vormen. Hiernaast geeft zij bijna dagelijks beeldhouwcursussen en workshops voor zowel beginners als gevorderden. De groepen zijn niet groter dan vijf á zes personen zodat er alle tijd is voor aandacht en kwaliteit tijdens de cursus/workshop.

Tevens exposeren er meer dan 140 kunstenaars (waaronder ook Jan en Anna Akke) op een blokpaneeltje van 20x18 cm. Zij doen mee aan het super uit de hand gelopen blokpaneeltje project “Kunstenaar laat je kunsten zien op een blokpaneeltje van 20x18 cm”. Dit project is bedacht door Henk Dillerop, beeldend kunstenaar en dichter uit Leeuwarden. Het project was vanaf mei t/m eind september te bezichtigen in meerdere Galeries en komt nu deels naar Exmorra. Deze expositie wordt geopend om 14:00 uur door Henk Dillerop. Hij draagt een aantal gedichten voor uit zijn bundel Liefde en ander ongemak.

Tussen alle mooie panelen vol blokpaneeltjes, exposeert Evelina Hingst- Boonen van Evelina’s Art. Evelina maakte prachtige aquarel kleurpotlood tekeningen over het thema het Friese Landschap. Het thema wat ook veel terug komt in de blokpaneeltjes. Evelina maakt ook portretten en huisdieren in opdracht.

Naast al deze prachtige kunstwerken kun je ook een demonstratie beeldhouwen bijwonen. Er liggen een aantal stenen klaar waar je zelf de gedemonstreerde beeldhouwtechnieken op uit mag proberen. Kortom één en al activiteit.

KOM, KIJK en BELEEF

De expositie is te bezichtigen van 6 oktober t/m 27 december.

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.