Laatste nieuws

Spektakel

Spektakel
Spektakel rondom het Tjeukemeer

Het wordt een spektakel van donderdag 30 mei t/m 2 juni rondom het Tjeukemeer. De organisatie heeft een veel belovend programma georganiseerd waar Staal en Steen ook een onderdeel van is.

Op dit moment zijn Kim Koedijk, (schilderijen) Ans van Dijk (cursiste Staal en Steen) en ik druk bezig met het vormgeven van een Kunst Kist. Veertien kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie om met behulp van een kist De Tsjûkemar op de kaart te zetten, het kunst-kist project.

Wij zijn dan één van de kunstenaars en vinden het erg leuk om mee te doen. Je bent op een andere manier met kunst bezig, je werkt met andere materialen. Na onderzoek en brainstormen wat het Tjeukemeer nu zo bijzonder maakt kwamen wij erachter dat het een prachtig natuur gebied is waar vele mensen van kunnen genieten.

Er is veel water waar je kunt zeilen, kanovaren, zwemmen en vissen. Er zijn vele steigers waar boten aan kunnen worden gelegd. Ook vind je mooie fietspaden  zodat je het Tjeukemeer vanaf de zijlijn kan bewonderen. Wat ik ook veel tegenkwam op Google zijn de mogelijkheden om een vakantie te boeken. Je hebt een ruime keus aan diverse vakantie woningen en villa’s.

Omdat wij een match van alle kanten willen laten zien hebben we een “Zie-Voel-Ervaar de Mar” kist bedacht. De achterliggende gedachte is dat voorbijgangers even stil blijven staan. Zien, Voelen en Ervaren hoe mooi het Tjeukemeer is.

Natuurvilla

Wij hebben een natuurvilla ontwikkelt die zo opgenomen kan worden in de omgeving. Deze villa is voorzien van een rieten dak, de muren zijn bepleistert met houtschors, en heeft aan de voorkant een drietal balkonnetjes waar ruimte is voor kleurrijke planten en eventueel kruiden die geschikt zijn voor de vlinders en de bijen. Wanneer je de ramen opent kun je genieten van Kim Koedijk haar schilderkunst en is mijn beeldende kunst zichtbaar.

Hiernaast exposeer ik samen met een aantal cursisten beelden, deze krijgen een mooie plek in de grote tuin van de B&B De Heide te Sint Nicolaasga. Ook in de B&B worden beelden en schilderijen geëxposeerd en is er een ruime keus om je tuin of kamer te verrijken met mooie kunst. Tijdens de expositie is er de gelegenheid om een kopje koffie/thee te drinken in en te genieten van al het moois.

Mocht je nu altijd al wel een keer willen beeldhouwen? En ben je hier nog niet aan toegekomen? Dan is er tijdens deze dagen de mogelijkheid om één of meerdere dagen een beeldhouwworkshop te volgen in een ruime omgeving.

Ik neem vijf beeldhouw bokken mee en mijn beeldhouwgereedschap. De kosten zijn € 65,00 per persoon per dag. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en gebruik van gereedschappen. De steen neem jezelf mee.

Geef je snel op via het contactformulier en maak je eigen tuinbeeld.

Meer informatie? Bel: 06  19 05 14 69

Tot ziens Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.