Laatste nieuws

Open Atelier

Open Atelier Laatste nieuws Staal & Steen

Wat vliegen de weken snel om zeg. Het is gezellig druk bij ons in het Open Atelier. Er draaien 3 ventilatoren om het binnen enigszins koel te houden met deze warmte. Hiernaast een watertap gevuld met water en kleurig fruit om de dorst van de cursisten wat te stillen. De cursisten blijven trouw komen, zelfs tijdens de vakantieperiode. Ook mag ik zo nu en dan vakantiegast(en) verwelkomen voor een beeldhouw les. Zo kregen we laatst bezoek van een oma met één of meerdere kleinkinderen. Super gezellig en leuk om te zien dat kinderen zo een plezier beleven aan het werken in speksteen, dat zij verbaasd zijn over de kleuren van de steen en dat het zo eenvoudig te bewerken is.

Dit super mooie beeld is gemaakt door een cursiste. Het is knap gemaakt en ik ben dan ook bijzonder trots op haar doorzettingsvermogen.  Je begint aan een steen en weet niet wat er uit gaat komen.

De optimale vorm van de steen is gebruikt, de knoest van de steen zat op de goede plek. Er is voor gekozen om deze mee te nemen in het geheel en hier de rok samen te laten vallen als een soort knoop. De cursiste is coupeuse wat ook terug komt in het beeld. Om er achter te komen hoe precies de rok moest vallen, heeft zij dit eerst thuis in het echt uitgeprobeerd met een lap stof op haar paspop. Vervolgens heeft zij hier een foto van gemaakt en uitgewerkt in de steen. Dit is erg handig, je hebt dan al een beetje een driedimensionaal beeld en weet hoe het er uit moet komen te zien en  waar je steen weg moet halen. Voorzichtig met een kleine vijl en plooi voor plooi kwam dit kunstwerk tot stand.

Heb jij na het lezen van dit nieuwsbericht ook zin om een beeldhouwworkshop en/of cursus te volgen komende winter? Er zijn nog een aantal plekjes beschikbaar, schroom niet en neem contact op via het contactformulier of bel me op: 06-19051469

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.