Laatste nieuws

Najaarsmarkt Blokhuispoort

Najaarsmarkt Blokhuispoort - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Afgelopen zaterdag reden twee enthousiaste vrijwilligers richting Leeuwarden om de kraam van Staal & Steen te bemannen op de najaarsmarkt van de Blokhuispoort.

Op uitnodiging van Jan Nauta, (onze achterbuurman op de Hobbybeurs), mochten we een kraam inrichten van 2 meter met een diepte van 70 cm. Wat ontzettend leuk! Wel is dit een hele klus. Staal & Steen heeft vele materialen, workshops, 3D prints, sieraden, informatie, stenen, beelden etc. Maar met enig geduld en veel inzicht van Mieke, Ans en Bauke was het hen samen toch gelukt om alles mooi uit te stallen in de kraam.

Mieke en Ans hadden een steen meegenomen uit het atelier van Staal & Steen. De voorbijgangers van de kraam mochten raden wat de steen zou wegen. Hiermee maakten ze kans om een gratis workshop te winnen. Er werden ruim 70 briefjes ingevuld en verschillende kilo getallen ingevuld. Het is altijd grappig om te zien, hoeveel kennis wij hebben van gewichten. De marge was van 1 kilo tot zelfs een gewicht boven de 50 kilo 😊. Hiernaast is het een raadspel, een mooie manier om in gesprek te gaan met belangstellenden. Er werden dan ook vele gesprekken gevoerd.

Via Facebook konden de vrienden van Staal & Steen ook mee raden naar het juiste gewicht. Alleen was dat wel wat moeilijker. Het juiste gewicht van de steen is 4.72. kilo. De winnaar heeft in de blokhuispoort een gewicht geschat van 4.75 kilo en zit daarmee het dichtst bij het werkelijke gewicht. De winnaar is inmiddels op de hoogte gebracht en komt binnenkort haar prijs verzilveren door het volgen van een gratis workshop.

Staal & Steen heeft veel waardering voor alle mensen die een gokje hebben gewaagd en geeft daarom een troostprijs weg. Wij geven aan de mensen die een gokje hebben gewaagd naar het gewicht een éénmalige  korting van 20% op een workshop naar keuze. Deze korting is geldig bij reactie voor 5 december 2018 via het contactformulier.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.