Laatste nieuws

Mijn meisje

Mijn meisje - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Daar is ze dan, mijn meisje!

Donderdagochtend reed ik toch met enige spanning in mijn buik richting Flashh, de bronsgieterij in Balk. De dag dat ik mijn meisje op ging halen.

Eenmaal aangekomen kon ik haar dan eindelijk zien. Mijn eerste bronzen beeldje. Een beetje vreemd, ze was zo klein in vergelijking bij de vele imposante bronzen beelden die er ook lagen. Klaar om met de polijst machine mooi gemaakt te worden. Mijn meisje en het schommeltje waren nog geel van kleur. De schommel touwtjes moesten nog bevestigd worden. Waar ik enigszins over in zat, gebeurde, de touwtjes, die door de handjes naar het schommeltje geleid moesten worden, pasten niet. Na wat buigen met een knijptang en hier en daar wat bij polijsten, konden de bronzen pennetjes door de handjes in het schommeltje geplaatst worden. Nu nog even de lengte van de pennen op de juiste hoogte brengen en mijn meisje was klaar. Ik had de wens dat het nog wel een ander kleurtje zou krijgen, dus werd het geheel nog gepatineerd in een mooie bruine tint.

Opgetogen reed ik weer naar Exmorra, bij aankomst bleek dat de oogjes niet naar wens waren gebogen, dus Jan even lief aangekeken, hij heeft mijn wens in vervulling gebracht. Nu nog even een weekje er zelf van genieten dan verhuisd zij naar Leeuwarden, waar zij zo nu en dan schommelend zal genieten van de Expositie Kunstenaar laat je toekomst zien. Deze expositie wordt geopend op vrijdag 15 maart en zal duren tot 27 oktober.

Naast deze mooie expositie, is er in Exmorra natuurlijk de expositie Nalatenschap 2018 op blokpanelen van 20x18. Deze expositie is geopend tijdens de openingstijden.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.