Laatste nieuws

Make over

Make over - Laatste nieuws - Staal & Steen
Make over

Tussen de bedrijven heb ik weer heerlijk gewerkt aan een beeld, dit keer een make over.

She kreeg een make over. Een nieuw gezicht. Oorspronkelijk is het een beeld van een cursiste, die haar uiterste best heeft gedaan om een portret te maken. Na vele pogingen liet zij het meisje op een sokkel zetten en nam het beeld mee naar huis. Niet helemaal tevreden, maar op dat moment zat er niet meer in. Zij kreeg het niet voor elkaar om het gewenst resultaat te krijgen.

Het stort

Zes weken terug vermelde zij mij, dat ze haar werkruimte had opgeruimd en een doos vol mislukte beelden na afloop van de les naar het stort ging brengen. Ze vertelde hierbij dat ook haar meisje hier bij in zat. Ik reageerde verbaasd en zei: “Dat meen je toch niet?” Het bleek dus wel waar te zijn.

Herkansing

Na de les vroeg ik of ik de doos met mislukte beeldjes mocht hebben, wellicht kon ik er iemand anders weer blij mee maken. Met regelmaat komen er kindjes langs, die ik dan een steentje mee kon geven. Zelf wilde ik het meisje nog wel een keer zien. Het mondje en de neus waren prima gelukt. Ik vond dat het meisje een herkansing verdiende en vond het zonde dat zij naar het stort werd gebracht.

Al snel ging ik ermee aan de slag. De ogen werden verder uitgewerkt, het mondje vrolijker gemaakt en het haar werd kort gewiekt. Het eindresultaat had nog geen wouw effect. Tijdens de make over las ik in één van mijn nieuwe studieboeken dat je je grenzen over durft moeten gaan. Doe iets wat je anders nooit zou doen.

Ik had nog een potje brons verf staan en dacht bij mezelf, als ik dit nu eens over de haarlijnen verf, eens kijken wat er dan gebeurd. Het resultaat was verassend, maar nog geen wouw. Er zat een te dikke laag op. Hierna met de rasp er maar weer hier en daar er wat af raspen.

Wat er toen gebeurde? Er ontstond een coupe soleil. Nu was er wel een wouw effect, zo ook bij de cursisten en de toeristen die langs kwamen toen ik er mee bezig was. Zo leuk om nieuwe technieken uit te proberen en dat dit dan ook nog slaagt is helemaal TOP.

Het beeld krijgt de titel She. Een liedje geschreven door Elvis Costello wat ik precies bij deze make over vind passen.

Heb je interesse in dit beeld neem dan even contact met me op via het contactformulier of bel 06-19051469

Groetjes Anna Akke 

 

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.