Laatste nieuws

Lancering beeldende therapie

Lancering creatieve therapie - Staal en steen

We kunnen terug kijken op een bijzondere Open Dag. Over belang stelling hadden we niet te klagen. We zagen veel nieuwe gezichten en fijne gesprekken. We ontvingen vele complimenten over de exposite “Kunst op het Doek” en de Expositie van “The Creators”. Maar ook over de locatie, dat er zoveel mogelijk is in het gebouw. Koffie en Thee schenkerij, lunchen, bezichtiging van “De Poppenhuizen” en het bezoeken van Lampen atelier.

Kunst op het Doek

Rond 11:00 stroomden vele mensen binnen voor de groepsexpositie “Kunst op het Doek”. Iedere deelnemer kwam aan het woord om over haar werk te vertellen. Voor diegene die niet aanwezig waren, werd door mij voorgesteld.

“The Creators”

Hierna kon het werk van “The Creators” worden bekeken. Er stonden ruim twintig beeld van cursisten die de afgelopen jaren tijdens de beeldhouwlessen gemaakt zijn. Prachtig werk al zeg ik het zelf. Velen hadden hun proces omschreven van het gemaakte beeld, wat mij diep ontroerde.

Mijn eerste beeld…..een zoektocht, een ontdekking.

Onbevangen begonnen en me door de steen laten leiden, materialen leren kennen, m’n handen laten voelen, m’n gevoel gevolgd. Wat er gebeurde begreep ik niet maar liet het gebeuren. Het resultaat is dit beeld, een mens, een vrouw in haar verschillende verschijningsvormen, introvert en luisterend tot zich losmakend en zich laten zien.
Gegrepen door het proces maakt dat ik meer wil, op zoek in de steen naar……..mezelf?

Beeldhouwlessen

Wat heb ik toch een bijzondere plek op deze wereld bol, dat ik deze Creators mag begeleiden op hun levenspad. Tijdens de lessen is er veel plezier, zijn er goede gesprekken, worden er technische vaardigheden geleerd en valt er zo nu en dan een traan. Ik voel de verbondenheid met elkaar, zij hebben plezier en komen graag iedere week of om de twee weken naar Exmorra om aan hun beeld te werken. Dit is bijzonder en geeft mij een rijk gevoel.

Beeldende Therapie

Hiernaast heb ik mijn activiteit als beeldend therapeut gelanceerd. Zit je in de knoop en vind je het eng om in een groepje je gevoelens en /of emoties te laten zien, dan is het vandaag mogelijk om via beeldhouwen aan je proces te werken. Het verdriet, de boosheid wat diep van binnen zit, kun je door middel van (heel) hard hakken naar buiten laten komen.

Dit kan gaan om het overlijden van een dierbare, het verlies van je werk, het verlies van je gezondheid, maar ook bij het echtscheiding kan beeldhouwen helend werken. Dit kan pijnlijk of confronterend zijn, maar het lucht wel op en helpt je stapje voor stapje weer op weg naar acceptatie van wat het is.

Wil je meer weten over de beeldende therapie neem dan contact met me op via 06-19051469 of via het contactformulier.

Liefs Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.