Laatste nieuws

Laatste loodjes

Laatste lootjes - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland
De laatste loodjes

De laatste loodjes deze week voor de opening ''Kunst in de Tuinen”. Kunstenaars komen en gaan om hun beelden in de tuinen te plaatsen, welke zijn gelegen aan “It Eksmoarster Rûntsje”. Een enkele keer wordt er hulp van ons ingeroepen om een beeld op een houten of RVS sokkel te plaatsen.

Met onze ervaring boren we zorgvuldig gaten in beelden en leveren hierbij de juiste pen(nen). Aangezien het flink hard kan waaien in Exmorra, raden we de kunstenaars aan om hun beelden goed stevig te bevestigen. Eventueel kan dit met een lange pen in de grond. Wij adviseren onze klanten graag en leveren maatmerk.

Kunst in de Tuinen

Zaterdag 25 mei is het dan zover. Ook dit jaar wordt de unieke expositie “Kunst in de Tuinen” in Exmorra georganiseerd. In deze 4e editie zullen maar liefst 22 kunstenaars hun kunst deze zomer beschikbaar stellen. De kunstenaars komen uit het gehele land en brengen een grote verscheidenheid aan beelden en objecten naar de tuinen van Exmorra.

Er worden verschillende kunstvormen en technieken getoond met verrassende effecten zoals beeldhouwen, mixed media, land-art, glaskunst, siersmeden, maar ook onder andere collage-art en vilt. Kortom genoeg te zien!

Om 10:30 uur zal Wethouder Dhr. Erik Faber de expositie “Kunst in de Tuinen 2019” openen bij Koffie en Thee “De Golle”, Dorpsstraat 70 in Exmorra. Hierna volgt er een voordracht van Pieteke de Boer. Daarna is het tijd om een rondgang langs de kunstwerken te gaan maken en te genieten van al het moois.

Graag nodigen wij jou uit om deze opening bij te wonen. Mocht dit niet lukken dan kun je natuurlijk altijd op een later tijdstip de route lopen om de kunst te bewonderen. De expositie loopt de hele zomer tot en met vrijdag 9 augustus. De toegang is vrij. Plattegrond en informatie zijn te verkrijgen tijdens de openingstijden bij Glasblazerij het Quakeltje en bij Galerie Staal & Steen.

Nalatenschap 2018

Naast de Expositie "Kunst in de Tuinen", is er bij Koffie en Thee “De Golle” nog meer Kunst te bezichtigen. Hier vindt je de expositie Nalatenschap 2018. 200 kunstenaars exposeren hun werk op een blokpaneeltje van 20x18cm.

In totaal vind je er ruim 388 blokpaneeltjes met verschillende kunstvormen en technieken zoals werken van olieverf, aquarel, fotografie, stof, borduren, mixed media etc. Dit is zeer de moeite waard om te bezichtigen.

In de Galerie van Staal & Steen vind je de expositie vijf jaar Staal & Steen. Deze expositie laat zien wat wij in de afgelopen vijf jaar hebben gemaakt. Een mooi overzicht van de beelden en gedichten van mijn hand en de RVS sokkels van Jan. Ook kun je een kijkje nemen in ons Open Atelier.

Wil je met een groep of vereniging langs komen om dit moois te komen bezichtigen? Wij kunnen voor jou een koffie/thee of een lunch arrangement verzorgen.

Meer informatie? Bel: 06  19 05 14 69 of stel je vraag via het contactformulier

Graag tot ziens Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.