Laatste nieuws

In de knoop

Creatieve therapie beeldend - In de knoop - Laatste nieuws - Staal & Steen
In de knoop

Zit jij ook wel eens in de knoop? Dan herken je vast iets in mijn nieuwe beeld.

Na een aantal beelden gemaakt te hebben in een witte steen, was ik wel weer toe aan iets met kleur en uitdaging. Deze steen lachte me al een tijdje toe tussen de voorraad stenen die op de planken liggen. De kleur groen/zwart, massief van vorm en geen breuklijnen. Ik zag er eigenlijk al een soort knoop in, iets wat ik altijd nog een keer wilde maken.

Via Google heb ik me laten inspireren, hoe zien de vormen van knopen er uit? Hier stuitte ik op verschillende modellen van knopen. De Gordiaanse Knoop sprak mij het meest aan, realiserende dat dit niet de gemakkelijkste vorm zou zijn om te maken.

Als eerste heb ik een klei modelletje gemaakt, deze zat tot mijn verbazing snel in elkaar. Voorzichtig hakkend en zoekend naar verbindingen. Nadenkend en rekening houdend met de lijnen die door moesten lopen, zonder iets te beschadigen.  Op sommige momenten was het erg spannend en cruciaal, er was weinig ruimte in het centrum. Maar uiteindelijk is het gelukt en ben ik super trots.

De kleur van de steen geeft nog extra kracht aan de symboliek die ik in dit beeld naar voren wil brengen. Het lichte groen voor de goede tijden, de zwarte kleur voor de moeilijke tijden. Ik heb hem geplaatst op een spiegel, los, zodat hij nog beter tot zijn recht komt. Als je wil kun je er iedere dag anders tegen aankijken.

Dagelijks Leven

Kunnen we dit niet vergelijken met het dagelijks leven? Op zoek naar de juiste weg die we moeten gaan? De ene keer loopt het vloeiend, gaat alles je voor de wind, geen problemen en ben je stevig. Je kunt dan tegen een stootje. Maar soms, geheel onverwacht, neemt je leven een andere weg. Je raakt je baan kwijt, je wordt ziek, soms zo ziek dat er weinig hoop meer is. Of je raakt betrokken met problematiek in je naaste omgeving.

De weg wordt dan kwetsbaar, soms zo kwetsbaar dat je het gevoel hebt dat je leven aan een zijden draadje hangt en er geen hoop meer is. Je zit volledig in de knoop en ziet geen uitweg. Toch zijn er iedere dag nieuwe kansen, met nieuwe energie kun je er anders tegen aan kijken.

Het gedicht en overige informatie over het beeld in de knoop kun je hier vinden.

Ben je geraakt door bovenstaande en zou je ook wel een beeld willen maken met een symboliek, schroom dan niet en geef je op voor een beeldhouw cursus via het contactformulier. Wil je eerst meer informatie bel dan 06- 19 05 14 69

Liefs Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.