Laatste nieuws

Gratis beeldhouwen met de Mantelzorgpas

Gratis beeldhouwen met de Mantelzorgpas - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland
Mantelzorgpas

Heb jij een mantelzorgpas ontvangen? Dan kun je vanaf nu gebruik maken de mantelzorgpas. Dankzij deze pas kun je gratis of met korting gebruik maken van een aantal diensten, hiernaast kun je meedoen aan leuke activiteiten om even te ontspannen en voor jezelf te zorgen.

“Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar kan tegelijkertijd ook zwaar zijn”, zegt Gea Wielinga, wethouder sociaal domein. “We vinden het belangrijk dat mantelzorgers zich ondersteund en gewaardeerd voelen. Daarom hebben wij deze mantelzorgpas ontwikkeld, samen met Stichting Sociaal Collectief.”

Afgelopen week kregen alle mantelzorgers van de gemeente Súdwest-Fryslân een mantelzorgpas op de deurmat, samen met een informatiegids “Oog voor de mantelzorger”. In deze informatiegids vindt je de Stipepunt adressen en de dienstverlenende organisaties, welke belangrijk kunnen zijn voor de mantelzorger.

Hiernaast zijn er ook leuke activiteiten voor de mantelzorger in opgenomen, zoals diverse uitjes, workshops en beweegprogramma’s. Mantelzorgers kunnen zelf kiezen welke dienst/activiteit ze willen volgen.

Workshop beeldhouwen met speksteen

Bij Staal & Steen, Dorpstraat 70 te Exmorra,  kun je donderdag 12 september 2019 en donderdag 26 september 2019, van 9.30 – 13.00 uur terecht voor een workshop speksteen bewerken naar keuze.

Onder leiding van Anna Akke Fopma, beeldend kunstenaar, ga je aan de slag in het werken met speksteen. Je kunt zelf kiezen wat je wil maken. Een sieraad, een voelsteentje, een waxinelichthouder of even de uitdaging aangaan om te gaan hakken en ervaren wat dat met je doet.

Tijdens deze workshop leer je in vogelvlucht de basistechnieken van het werken met speksteen. Op ontspannen wijze maak je jou eigen kunstwerkje.

Aaneensluitend is er een heerlijke lunch, samen genieten van een kop soep, broodjes en natuurlijk suikerbrood. Ruimte voor een goed gesprek en  het delen van informatie en tips.

Verleen je als inwoner van de gemeente Súdwest-Fryslân mantelzorg, maar bezit je geen mantelzorgpas? Neem dan contact op met het Stipepunt bij jouw in de buurt of kijk op www.voorelkaardoen.nl en kom erachter of je hiervoor in aanmerking komt.

Informatie en boekingen gaan via 06-19051469 of via het contactformulier. De eerste meldingen zijn al binnen dus grijp deze kans en geef je snel op.

Graag tot ziens,

Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.