Laatste nieuws

Geslaagde Kerstactie

Geslaagde kerstactie - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Afgelopen maandagavond kwamen de laatste medewerkers van de Antonius Zorggroep hun voucher inleveren voor een beeldhouwarrangement bij Staal & Steen.

De Antonius zorggroep koos de organisatie MIJOU uit om leuke kerst attenties aan te bieden voor al de medewerkers welke werkzaam zijn binnen de Antonius zorggroep. De medewerkers konden kiezen uit vele lokale bedrijven uit vele verschillende plaatsen. Sinds vorig jaar staat Staal & Steen ook aangemeld bij MIJOU. Zo kon er gekozen worden voor een beeldhouwpakketje, een beeldhouwarrangement, of het volgen van een workshop sieraad maken bij Staal & Steen.

Er werden twee avonden georganiseerd voor de belangstellenden. Op de eerste avond kozen de medewerkers voor de workshop sieraad maken van speksteen. Er was een leuke opkomst voor deze workshop. Na een korte rondleiding zochten de medewerkers een leuk steentje uit en gingen aan de slag met raspjes en schuurpapier. Het uiteindelijke resultaat afgewerkt met olie of een was laagje. Na een leuke workshop gingen ze zeer enthousiast naar huis.

Op de tweede avond kozen de medewerkers voor een beeldhouwarrangement. Drie uren hadden de medewerkers de tijd om de basis technieken (hakken, raspen en polijsten) van het beeldhouwen onder de knie te krijgen. Iedereen had geen doel om iets te maken en kozen dus voor intuïtief beeldhouwen.

Dit vind ik altijd een mooie manier om processen te mogen begeleiden en technieken aan te reiken, zodat een ieder tevreden is over het eindresultaat. Wat zit er in de steen… het beeld laten ontstaan…met de voor en nadelen. Dit gaat bij de één altijd sneller dan bij een ander, maar uiteindelijk komt er altijd een beeld uit, jou beeld, wat bij jou past. Ook deze avond zijn er mooie beeldjes ontstaan en gingen de medewerkers, blij en enthousiast, na drie uren hard werken naar huis.

Al met al voor mij een geslaagde kerstactie. Wij bedanken de Antonius Zorggroep en MIJOU  voor deze kans, om Staal & Steen onder ruim 1500 medewerkers van Antonius Zorggroep, te mogen promoten.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.