Laatste nieuws

Galerie Staal & Steen bestaat vijf jaar

Galerie staal & Steen - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland
Galerie Staal & Steen bestaat vijf jaar

Vandaag bestaat Galerie Staal & Steen vijf jaar. Vanmorgen kwam ik foto’s tegen op Facebook die me even terugbrachten vijf jaar terug. De Galerie werd geopend door onze kleinkinderen. Wat ook waardevol om te zien hoe ze gegroeid zijn. Ook waren mijn moeder, kinderen, vrienden, familie en verder geïnteresseerden aanwezig. Het was een prachtige dag. Een nieuwe start voor Jan en mij.

Wat heeft deze stap voor ons veel betekend. Na de opening van de Galerie werd gevraagd of ik les wilde geven in beeldhouwen. Na enige twijfel werd ik over de streep gehaald en ging hiervoor. Ik ben begonnen met drie leerlingen in de zomerperiode van 2014. Toen het kouder begon te worden werd er in het pand een Open Atelier gerealiseerd waar ik gestart ben met een ruimte waar vier á vijf cursisten per keer in konden.

Verhuizing werkplaats Jan

Jan kwam vanuit zijn kleine ruimte erbij in het Open Atelier. Een prachtige ruimte waar we beiden ons werk konden doen. Er werden een website gebouwd en flyers en visitekaartjes ontworpen. Wij bezochten exposities en hielden Open Dagen. Dit heeft geresulteerd dat ons bedrijf is groeide. Mensen weten ons steeds beter te vinden. Door onze veelzijdigheid kunnen ze bij ons voor veel zaken terecht.

Jan maakt RVS sokkels en urnen waar steeds meer markt voor is en er opdrachten binnen komen vanuit het gehele land. Wij hebben een standaard assortiment, maar ook met regelmaat zijn er afwijkende maten te verkrijgen. Jan geniet er het meest van om bijzondere RVS sokkels te maken die niet een ieder in de huiskamer/tuin heeft staan, maar één die UNIEK is.

Lesuren uitgebreid

Mijn lesuren zijn flink uitgebreid, in het begin waren het er twee dagdelen, nu zijn het er tien. De groep is niet groter dan zes á zeven cursisten. De kleinschaligheid spreekt de klant en mijzelf aan. Zij krijgen op deze manier voldoende aandacht en ik kan het overzicht houden. Er hangt een fijne sfeer. Het is gezellig, er is een luisterend oor en er ontstaan zelfs vriendschappen. Grenzen worden opgezocht en soms overschreden. Er worden processen in gang gezet, er is blijdschap en verdriet, er wordt gelachen en gehuild. Kortom het is een waardevolle plek voor mij om te zijn. Doordat ik de opleiding creatief therapeut heb gevolgd, heb ik handvatten gekregen om nog meer richting symboliek te werken en cursisten hierbij te begeleiden.

In mijn vrije tijd kan ik zelf lekker beeldhouwen en mezelf ontwikkelen, grenzen verleggen en nieuwe dingen proberen. Afgelopen mei heb ik mijn eerste bronzen beeldje laten gieten waar ik best trots op ben. Ik had nooit gedacht dat dit voor mij was weggelegd. Mijn beelden en Jan zijn RVS sokkels exposeren we deze zomer in onze eigen Galerie.

Samen zijn wij een sterk team

Met regelmaat moeten er gaten worden geboord in de beelden van cursisten, maar ook weten klanten die geen cursiste zijn, de weg te vinden om een gat door ons te laten boren in hun beeld wat ze elders of thuis hebben gemaakt. Gaten boren in de beelden is een vak apart. De éne keer is het zomaar klaar, een andere keer kan het zo een uur duren voordat we tevreden zijn. Kwaliteit en tevredenheid van de klant staat bij ons voorop.

Ons aanbod in stenen is gegroeid, hiernaast verkopen wij kleine beeldhouwpakketjes, beeldhouwgereedschap en hebben we cadeaubonnen in ons assortiment.

Naast het Open Atelier beheren wij Koffie en Thee “De Golle”. Op deze manier kunnen we klanten beeldhouwarrangementen aanbieden. We ontvangen toeristen, die een kopje koffie/thee met iets lekkers kunnen nuttigen. Op aanvraag kunnen we voor kleine groepen een lunch regelen. Hiernaast verzorgen wij een wisselend expositie in de hal van het Bedrijvenverzamelgebouw.

Wij hadden niet kunnen bedenken, zelfs niet durven dromen dat wij hiervan mogen genieten en iedere dag hier deel aan mogen nemen. Mocht je na het lezen van dit nieuwsbericht zijn geworden, kom dan gerust langs om ons mooie bedrijf te komen bezoeken.

Liefs Jan en Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.