Laatste nieuws

Familie workshop

Familie workshop - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Ruim zes weken terug werd ik gebeld of ik een familie workshop wilde organiseren. Door de week of op zaterdag ging niet lukken. Op zondag dan zijn de kinderen allemaal thuis, dus dat komt het beste uit. Voor ons was dit geen probleem, dus prikten we een datum. Het doel van de workshop was, dat ze allemaal een eigen werkstuk gingen maken en dat de werkstukken vervolgens op één RVS sokkel geplaatst zouden worden. Dit was het gewenste verjaardagscadeau voor hun moeder.

Ik had een aantal verschillende stenen op tafel gelegd, qua kleur en hardheid. Na enige uitleg hiervan werd er een keus gemaakt, zochten  ze een fijne plek  en gingen ze aan de slag. Sommigen met hamer en beitel, een aantal anderen begonnen gelijk met het raspen. Er waren drie uren ingepland, dus er werd heerlijk ontspannen gewerkt. Na ruim anderhalf uur was er een  theepauze met een héérlijke brownie. Dit lieten we ons goed smaken. Vervolgens was het polijsten aan de beurt. Dit neemt meestal evenveel tijd als het creëren van de vorm.

Tot slot was er een familieoverleg. Hoe moet nu een en ander op de RVS sokkel komen te staan. Leuk om waar te nemen dat een ieder zijn plekje en houding  zocht wat goed aanvoelde. Snel hiervan een foto gemaakt, want ja een paar dagen later zou ik nog wel iets weten van de opstelling, maar niet meer alle details van alle zeven prachtige werkstukken. Afgelopen woensdag hebben Jan en ik in alle werkstukken een gat mogen boren en in de gewenste positie op een RVS sokkel geplaatst.

Wanneer je dan een mooie review leest op de Google pagina, kunnen we alleen maar blij en tevreden zijn.

Met z’n zevenen een workshop beeldhouwen bij Anna Akke, was de verjaardagswens van ûs mem. En wat hadden we een geslaagde dag. De sfeer was gemoedelijk, gezellig en inspirerend, Anna Akke hielp ons stuk voor stuk met het maken van het beeld wat we hoopten te maken. En als kers op de taart hebben Jan en Anna Akke hier een prachtig kunstwerk van gemaakt, waarbij ons gevoel, wat wij wilden verwerken in het kunstwerk, voorop stond. We hadden een heerlijke dag, voor iedereen aan te raden!

Wil jij nu ook een leuke activiteit organiseren voor je familie, buurtfeest, vriendinnen dag geef je dan snel op via het contactformulier of bel 06-19051469 voor meer informatie.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.