Laatste nieuws

Expositie Nalatenschap 2018 op 20×18

Deelnemers nalatenschap blokpaneeltjes 20x18 - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Begin december bracht Henk Dillerop, beeldend kunstenaar en dichter, samen met Aleida zijn vrouw, héél véél blokpaneeltjes vanuit Leeuwarden naar Exmorra voor de expositie Nalatenschap 2018 op 20x18.

Het project Kunstenaar laat je kunsten zien, was vorig jaar zeer geslaagd te noemen. Het was een mooi gezicht, zoveel diversiteit van thema’s en technieken. Zelf kwamen we ook met regelmaat in Leeuwarden aan de Kade om weer een nieuw blokpaneeltje te brengen en even te genieten van al het moois. Het zou jammer zijn als dit succesvolle project in december 2018 zou stoppen en dat de blokpaneeltjes terug zouden gaan naar de kunstenaars.

Zo ontstond bij ons het idee om de blokpaneeltjes in 2019 naar Exmorra te verhuizen voor een expositie zodat er een vervolg kan komen van dit grandioze project. Op deze manier kunnen er nog velen van nagenieten. Een nalatenschap van culturele hoofdstad 2018.

Uiteindelijk was het dan zover. In totaal werden er 388 blokpaneeltjes gerangschikt op de volgende thema’s: bloemen - wilde dieren - boerderij dieren - Friese landschappen – zeelandschappen – boten - personen - series van abstracte kunst  en portretten. Het is een prachtige expositie geworden, een mooi geheel, waarin de thema’s mooi in elkaar overvloeien.

Ruim 200 kunstenaars exposeren hun werk  in verschillende technieken. Zoals fotografie, etsen, verschillende schilder technieken, borduurtechnieken, mixed media, houttechnieken etc..

Kortom er is veel TE KIJK en TE KOOP, de expositie is zowel individueel maar ook als groep zeer geschikt om te bezoeken. Er bestaat een mogelijkheid tot het drinken van een kopje koffie/thee met iets lekkers tijdens het bezoek.

De Expositie Nalatenschap 2018 op 20x18 loopt vanaf 15 januari t/m 20 december 2019

Wil jezelf meedoen aan dit unieke project? Dat is mogelijk. Meld je dan even aan via het contactformulier.

Veel kijk plezier Jan en Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.