Laatste nieuws

Één tegen eenzaamheid

Een tegen eenzaamheid - Laatste nieuws - Staal & Steen

ÉÉN TEGEN EENZAAMHEID IN SÚDWEST-FRYSLAN

Afgelopen zaterdag kunnen we terug zien op een geslaagde middag in het Kunstencentrum Atrium te Sneek. Er was een Doe & Ontmoet dag georganiseerd door Cultuur Kwartier Sneek.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. Met de Week tegen Eenzaamheid wordt er aandacht gevraagd voor dit probleem en zeggen we: Kom erbij! Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Daarom bieden we bewoners van Sneek en omstreken graag de gelegenheid nieuwe mensen en activiteiten te leren kennen.

Tussen 28 september en 6 oktober, in de Week tegen Eenzaamheid, worden een scala aan activiteiten in Sneek georganiseerd door Cultuur Kwartier Sneek. Een culturele instantie die eraan meewerkt om de verbinding onder de inwoners van Súdwest-Fryslân te versterken. Leuk voor iedereen die graag het huis even uit wil, mensen wil ontmoeten, een culturele activiteit wil ondernemen of gewoon eens iets nieuws wil ontdekken. De activiteiten zijn voor alle leeftijden dus kom gezellig langs!

Vanaf 13:00 -16:00 was er voor een ieder de gelegenheid om aan diverse activiteiten mee te doen., op het gebied van ontspanning, sociaal contact, beweging en voeding. Daarnaast vonden er sportieve en kunstzinnige workshops plaats waaraan je kon meedoen, -kijken of -luisteren. Bezoekers kregen op deze manier een beeld van het royale aanbod voor ouderen in de gemeente.

Workshop voelsteentje maken

Staal & Steen was ook aanwezig. Geïnteresseerden konden om 13:30 -14:15 of 15:00 uur aanschuiven aan de workshop tafel. Hier vind een workshop voelsteentje maken plaats. Door mee te doen, voel en ervaar je wat het werken in speksteen met je kan doen. Het geeft je rust en je hoofd is alleen maar bij het vormen van je voelsteentje. Ruim dertig bezoekers namen van de uitnodiging gebruik en schoven aan om te voelen wat speksteen bewerken met je doet. Bovenstaande foto is één van de resultaten.

Kom Erbij! Festival – 6 oktober

Op zondag 6 oktober is het Festival Kom erbij! Om 15.00 uur staat de deur van Kunstencentrum Atrium wijd open. Je mag gewoon komen binnenlopen, de toegang is vrij. En neem gerust iemand mee die je wilt verrassen. Op het festival is van alles te doen voor jong en oud. Doe mee met het Kom erbij Koor of het Kom erbij Orkest, schilder mee, dans, maak grafiek, maak een voelsteentje, luister naar de optredens en nog veel meer.

Ook hier is Staal & Steen aanwezig met een workshop voelsteentje maken. Je bent van harte welkom en kunt zo aanschuiven aan de workshoptafel.

Tot Ziens

Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.