Laatste nieuws

Een feestje

Een feestje - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

Een feestje

Afgelopen vrijdagavond was het een feestje bij Staal & Steen. Er was een workshop avond georganiseerd voor een groepje dames die lid zijn van de vrolijke vrouwenbeweging de Rode Hoeden. Deze vrolijke vrouwenbeweging is voor lady's die de 50 gepasseerd zijn en plezier in het leven hebben. Ze kleden zich in het paars en dragen een rode hoed. Wanneer je jarig bent, wordt in desbetreffende maand wordt er een paarse hoed gedragen. Er zijn geen regels, behalve één: NIET ZEUREN! Met regelmaat komen de dames bij elkaar en organiseren leuke uitjes.

De dames werden om 19:00 uur verwacht. Sommigen arriveerden al eerder en er volop worden bijgepraat. Toen iedereen gearriveerd was, kregen ze een kleine rondleiding. Na het bezichtigen van de poppenhuizen, de 388 blokpaneeltjes en de Galerie konden de dames de keuze maken wat ze wilden gaan maken tijdens de workshop. Een dame koos voor het maken van een sfeerlichthouder, een aantal voor het maken van een voelsteentje en twee dames gingen de uitdaging aan om te ervaren hoe het is om met klopper en beitel aan de slag te gaan.

Na enige uitleg over de verschillende gereedschappen, die door allen geprobeerd mogen worden,  gingen de dames aan de slag. Een van de dames, die de klopper en beitel in de hand had genomen, tikte al met twee tikken de steen in tweeën. Nadat ze van de schrik was bekomen, hakte ze iets rustiger verder en creëerde uiteindelijk een mooie torso.

Het werd steeds rustiger in het Atelier en er verschenen hier en daar rode blosjes op de wangen van de inspanning. Na een uurtje werken was er tijd voor koffie met iets lekkers, wat de dames zelf al hadden meegenomen. Er werd weer heerlijk gekletst. Na een half uurtje heb ik de dames weer in beweging kunnen krijgen om de ontstane werkstukjes te kunnen polijsten. Een ieder was verrast over de mooie kleuren van de steen. Deze zijn prachtig te zien zijn wanneer zij in water gedompeld worden.

Inmiddels was Jan gearriveerd om een aantal kunstwerkjes op RVS sokkel te plaatsen. De dames die klaar waren, lieten zich de meegenomen wijn, frisdrank en hapjes goed smaken. Ondertussen konden wij mooi het atelier opruimen en schoonmaken, zodat de dames ongestoord verder konden bijpraten.

Toen eenmaal alles schoon en opgeruimd was, werden de werkstukken op de bokken geëxposeerd en een groepsfoto gemaakt. Om 23:00 uur gingen de dames blij en enthousiast naar huis.

Ben jij nu nog op zoek zijn naar een leuke activiteit voor je club, verenging of familie, neem dan contact met me op via het contactformulier of bel 06-19051469 en bespreek de vele mogelijkheden.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.