Laatste nieuws

Een dag met een GOUDEN randje

Een dag met een gouden randje - Laatste nieuws - Staal & Steen

Na veel voorbereidingen was het dan eindelijk zover. De Galerie en het Atelier werden gesopt, maar ook de entree, de keuken en de hal kregen een extra schoonmaakbeurt. Dankzij de hulp van een aantal cursisten, was de klus in de laatste dagen van voorbereiding snel gedaan. Vrijdagmiddag werd het terrein nog versierd met vlaggetjes in mooie paarse kleuren. Ook werden er rond de honderd ballonnen opgeblazen in mooi satijn wit in combinatie met natuurlijke paars tinten, welke in bosjes werden gehangen. Van het begin van het dorp tot aan Galerie Staal en Steen.

Rond 10:15 konden we de eerste gasten welkom heten. Er was gratis koffie, met overheerlijk gebakken appeltaart, welke was aangeboden door cursisten en een collega. De opening was om 11:00 gepland. Hierbij werd iedereen van harte welkom geheten. Vervolgens kreeg Ans van Dijk het woord. Zij bedankte ons, namens de cursisten, voor de prachtige beeldhouwlessen, waarin ze veel leren. Maar het zijn  niet alleen beeldhouwlessen, er is ook een luisterend oor en soms ook een schouder waar je even tegen aan kan leunen. Jullie geven troost en bemoediging wanneer het nodig is. Hiernaast is er ook veel humor gelukkig. Er was één puntje van kritiek “de klok loopt te snel”. Als cadeau kregen we een mooi paarse klok met de tekst: “Hakken in steen, geeft ruimte om je heen”. Hiernaast nog een prachtig bloemstuk van zijde bloemen, waar we met zijn allen weer lang van mogen genieten.

Vervolgens kwam ik zelf aan het woord. In vogelvlucht van de afgelopen vijf jaar, kwamen er mensen op ons pad. Zonder hen hadden we het niet gered. Als eerste het gebouw, vervolgens de website, de boekhouding, iemand die tekstueel soms dingen nakijkt, gedichten schrijven, , hulp bij de RVS opdrachten, hulp bij de workshops, inspiratie voor de opleiding creatieve therapie, hulp bij de catering… Kortom veel lieve mensen die ons een warm hart toe dragen.

Wij hadden Roger Wind uitgenodigd voor de opening voor de ons speciale expositie. In de expositie ruimte staan nu alleen de werken van Jan en mij. Dus speciaal te noemen en iets om trots op te zijn. Roger zijn toespraak was mooi, hij sprak over ons kwetsbare donkere tijd, maar ook over onze ontwikkeling zowel persoonlijk als in het bedrijf. S-S = Staal en Steen, maar ook Samen Sterk, de één kan niet zonder de ander.

Na deze mooie openingswoorden was er tijd en ruimte om de expositie te bekijken en te genieten van soep en een broodje paling, héérlijk buiten op het terras. De zon scheen volop.

Rond 14:00 verscheen Henk Dillerop voor de opening van het blokpaneeltje project 20x18. Inmiddels hangen er nu 190 blokpaneeltjes bij Galerie Staal & Steen en hier zijn we erg trots op. Henk vertelde over het ontstaan van het uit de hand gelopen project en het nieuws dat de blokpaneeltjes 20x18 ook voor volgend jaar in Exmorra blijven hangen. Verder droeg Henk twee gedichten voor, hierna werd het project symbolisch geopend door een blokpaneeltje met uitleg over het blokpaneeltje project aan de wand op te hangen.

De gehele middag kwamen er nog mensen binnen, om een kijkje te komen nemen en te genieten van alle moois wat te zien was. Er was belangstelling voor de demonstranten die bezig waren met speksteen bewerken.

Kortom, we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde WARME dag

Liefs Anna Akke

 

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.