Laatste nieuws

Donkere dagen

Donkere dagen - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in Friesland

De donkere dagen breken weer aan. De kachel weer aangezet en terwijl ik dit typ, klettert de regen op het dak. Tijd om weer sfeer in huis te brengen, gezellig de kaarsen weer aan en genieten van de warmte.

Mocht je nu op zoek zijn naar een bijzondere sfeerlichthouder dan kan deze gemaakt worden bij ons in het Open Atelier. Wij hebben volop speksteen sfeerlichthouders, die gemakkelijk bewerkt kunnen worden.

Als eerste breng je een vorm aan met een rasp en vervolgens wordt de sfeerlichthouder glad gepolijst met diverse lagen schuurpapier. Na ongeveer twee uren ben je dan in bezit van een unieke sfeerlichthouder.


Deze workshop is gezellig om met een groep te doen, denk aan een zussen /familie /vriendinnen avond of in de herfst/kerstvakantie met je kinderen of kleinkinderen. Ook alleen ben je natuurlijk van harte welkom.

Afgelopen vrijdag had ik een groepje vriendinnen voor deze workshop. Er werd gestart met een kopje koffie. Een van de dames had overheerlijke appeltaart mee genomen. Hier werd héérlijk van gesmuld. Na een korte rondleiding werd er een sfeerlichthouder uitgezocht. Na enige uitleg gingen de dames aan de slag.

Hier en dag heb ik de dames op weg geholpen en toen werd het stil, héél stil allen verdiept in hun werkstuk. Na ongeveer een uur bezig te zijn geweest was het tijd voor het polijsten. Altijd een klusje om alle krasjes te verwijderen. Maar dit ging de dames goed af. Uiteindelijk waren de dames verbaasd, dat zij zelf een prachtige sfeerlichthouder hadden gemaakt.

Wil je meer weten over de workshop sfeerlichthouder maken of voor een groep deze workshop reserveren neem dan contact met me op via 06-19051469 of via het contactformulier

Anna Akke Fopma
Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws