Laatste nieuws

De beeldhouw cursussen zijn weer begonnen

Beeldhouw cursussen zijn weer begonnen laatste nieuws Staal & Steen

Na een héérlijk warme zomervakantie en lekker uitrusten, breekt langzaam het beeldhouw seizoen weer aan. Wij hebben héérlijk door gewerkt en genoten van de toeristen die langs kwamen voor een dag workshop, een kopje koffie/thee of een lekkere tosti. Voorbijgangers konden zelf ervaren hoe het voelt om in steen te werken. Dit viel vooral bij de kinderen goed in de smaak. Ook de kunstroute trok veel belangstelling deze zomer.

In de vakantie periode hebben wij het Open Atelier opgeruimd en ruimer gemaakt. Hierbij hebben wij de kolossale werkbank verwijderd. Deze werd te weinig gebruikt en het was meer een opslag plaats van allemaal spullen die we weinig gebruikten. Het was een hele klus, maar wij zijn blij dat wij het hebben gedaan. De cursisten hebben nu meer ruimte om lekker te beeldhouwen en de vloer is gemakkelijker schoon te maken na het harde werken.

Nu zijn de beeldhouwcursussen weer begonnen. Bij Staal & Steen verzorgen wij  doorlopende beeldhouwcursussen voor zowel beginners als voor gevorderden. Instappen kan op elk moment. Cursisten werken op eigen niveau en kunnen kiezen of ze vrij willen werken of vanuit een thema.

Ben je een beginnende beeldhouwer dan wordt je op weg geholpen met de basistechnieken van beeldhouwen. Je krijgt advies over de juiste steenkeuze en de gereedschappen. Je gaat opzoek naar wat de steen te vertellen heeft, of je gaat aan de slag volgens een voorbeeld naar eigen keuze. Uiteraard leer je alle technieken die bij het beeldhouwen komen kijken zoals hakken, raspen en polijsten.

Ben je gevorderd en ben je al op de hoogte van de basistechnieken? Dan stimuleer ik je om andere vormen en technieken te gaan onderzoeken en uit te proberen. Om het vertrouwde los laten en op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden, door (eventueel) de diepte in te gaan.

Er is veel hand gereedschap aanwezig wat je mag gebruiken. Ook is er een ruime hoeveelheid steen aanwezig dus je kunt direct aan de slag. Heb je zelf nog een stuk steen liggen? Ooit gekocht om mee aan de slag te gaan, maar je loopt vast of weet niet hoe je moet beginnen? Kom gerust langs voor een proefles en vraag naar de mogelijkheden. De groepen zijn niet groter dan vijf á zes cursisten, hierdoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht tijdens het beeldhouwen. Op dit moment geef ik vier dagen per week les. Onderaan deze pagina kun je de openingstijden, workshoptijden en contactinformatie vinden. Wil je liever een hele dag beeldhouwen? Dit behoort tot de mogelijkheden.

Mocht je na dit lezen enthousiast zijn geworden, geef je dan snel op via het contactformulier of bel 06 19 05 14 69. Wil je meer informatie over de beeldhouw mogelijkheden bij Staal & Steen? Kijk dan even op de beeldhouw workshops pagina.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.