Laatste nieuws

Dansende Tak

Dansende Tak - Laatste nieuws - Staal & Steen

Een aantal weken terug bezocht ik de expositie Open stal in Oldeberkoop. Tijdens deze interessante expositie zag ik aan het einde van de route een bijzondere tak in het bos liggen. Deze tak, lijkend op een mens figuur, nodigde mij min of meer uit om mee genomen te worden. Iets in deze tak sprak mij aan. Ik raapte haar op en voor ik het wist liep ik verder met deze voor mij bijzondere tak die al aan het dansen was. Het was wel een beetje een vreemd gezicht, dus ik twijfelde nog even enige tijd of ik haar echt mee wilde nemen en er verder mee over straat wilde lopen. Uiteindelijk heb ik haar meegenomen.

Vervolgens heeft deze tak een aantal weken uit kunnen rusten in ons Open Atelier, wachtend op wat er met haar ging gebeuren. Ik moest eerst inspiratie krijgen. Deze manier van beeldend werken ben ik namelijk niet gewend. Ik had haar een mooi plekje gegeven, zodat ik er iedere keer even naar kon kijken en na kon denken wat ik met haar wilde gaan doen.

De inspiratie kwam afgelopen week. Zij moest een plekje krijgen op één van onze mooie houten sokkels. Er zou een gaatje worden geboord in één van haar ranke benen, zodat zij kon gaan dansen. Zo gezegd zo gedaan. Het hout was erg kwetsbaar en Jan heeft  zijn uiterste best gedaan om in haar lange ranke been een klein gaatje te boren. Eenmaal klaar stond zij helaas zo scheef, dat het nergens op leek. Om haar goed te kunnen plaatsen moest er een stuk van haar lange ranke been geamputeerd moeten worden, zodat wij haar recht konden plaatsen.

We hebben de zaag ter hand genomen en een deel van haar been verwijderd. Opnieuw werd er een gaatje geboord in haar kwetsbare been, in de hoop dat deze operatie zou lukken. En jawel, door Jan zijn goede boor expertise is het gelukt en nu staat de tak in de juiste positie. Nu wilde ik nog een gaatje in de splitsing van de tak zodat er een balletje van speksteen op geplaatst kon worden als hoofd. Dit moeilijke klusje lukte uiteindelijk met veel geduld. Het gaatje boren in het kleine speksteenballetje lukte in één keer en werd triomfantelijk op de romp geplaatst.

En zie hier een bijzondere tak, die is gaan leven. Zij danst met een lach en ik wordt er blij van.

Bekijk de Dansende tak ook in het portfolio. Nieuwsgierig hoe zij in het echt danst? Breng dan een bezoek aan onze Galerie of kom naar de Open Dag op zaterdag 6 oktober.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.