Laatste nieuws

Beeldhouwweekend bij Staal & Steen

Beeldhouwweekend bij staal en steen - laatste nieuws - Beeldhouwen in Friesland

Wil jij een weekend RUST ervaren? Dan is dit beeldhouwweekend net iets voor jou!

In Exmorra een pittoresk dorpje in Friesland, tussen Bolsward en Makkum, staat ons prachtige sfeervolle atelier, een inspirerende omgeving om te ontdekken hoe leuk het werken in speksteen is. Een cadeautje voor jezelf.

Genieten

Speciaal voor jou heb ik dit beeldhouwweekend ingepland om je in de watten te kunnen leggen. Bij mooi weer gaan de beeldhouwbokken naar buiten en kunnen we werken langs het terras van Koffie & Thee “De Golle”. Genietend van wat komen gaat.

Kleine Groepen

De groepen zijn klein, maximaal 5-6 personen, zodat ik voldoende aandacht, kwaliteit en 1 ½ meter afstand kan garanderen. Ik vind het belangrijk dat een ieder aan zijn trekken komt en een goede individuele ondersteuning ervaart. Ervaring met beeldhouwen is niet vereist, het is juist een uitdaging voor jezelf om alles te vergeten en jouw creativiteit de ruimte te geven. Een weekend onbezorgd tijd voor jezelf, genieten, ontdekken en beleven. Wie wil dat nu niet?

Steen uitzoeken

Het beeldhouwweekend begint met het uitzoeken van een steen. Wij hebben een ruime keus in speksteen in ons atelier. Speksteen is een zachte steen soort en is een ideale steen om deze geweldige hobby uit te proberen. Speksteen is prima te bewerken. Voor de mannen onder ons heb ik eventueel een aantal wat hardere stenen liggen, waar zij zich op uit kunnen leven.

Mocht jezelf nog een steen hebben liggen waar je aan wil werken, dan kan dat natuurlijk ook. Het plannen van een beeldhouwweekend, kan dan net weer het duwtje in de rug zijn om weer te beginnen met deze prachtige hobby.

Inwendige mens

Het gehele beeldhouwweekend, word je héérlijk in de watten gelegd. Wanneer de stenen zijn uitgezocht, starten we dag één met een kopje koffie en een stukje Friese oranjekoek. Tussen de middag zorgt Jan voor een overhéérlijke Friese lunch en later in de middag is er nog een thee pauze met een lekkernij.

De overige dagen wordt is het nog een verassing wat er bij de koffie wordt geserveerd en hebben we weer een overhéérlijke lunch voor je klaar staan. De laatste dag eindigen we met een hapje en drankje om het weekend af te sluiten.

Beleving

Tijdens dit weekend leer je de beginselen van het beeldhouwen, het gebruik van de gereedschappen en diverse technieken. Bovenal ervaar en beleef je het beeldhouwproces. Het lijkt je misschien onmogelijk, maar je zult versteld staan van wat je tot stand kunt brengen. Niet iedereen is direct een kunstenaar, maar het gaat om het plezier, de ontspanning, uit je hoofd, je gevoel de ruimte durven geven.

Het uiteindelijke resultaat is door jou gecreëerd, jouw unieke kunstwerk. Een beeld waar je trots op kunt zijn. Ik weet zeker dat je naar huis gaat na een geweldige beleving en dat je na afloop zegt, dit smaakt naar meer.

Het beeldhouwweekend vindt plaats van vrijdag 28 augustus t/m 31 augustus van 10:00 – 16:30
Kosten: 1 dag € 85,00
Kosten: 4 dagen € 325,00

De prijzen van het weekend zijn incl. koffie/thee/lunch en exclusief steen, omdat de grote en soort steen sterk afhangt van je persoonlijke wens.

Geef je snel op via het contactformulier of bel 0619051469 en reserveer je plek.

Tot snel,

Jan en Anna Akke

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.