Laatste nieuws

Beeldhouwarrangement voor vriendinnen

Beeldhouwarrangement voor vriendinnen - Laatste nieuws - Staal & Steen - Beeldhouwen in friesland
Beeldhouwarrangement

Afgelopen maandag ontvingen Jan en ik vijf vriendinnen die een beeldhouwarrangement bij ons hadden geboekt.

Dit betekende voor ons vroeg naar de bakker om Friese oranjekoek te halen voor bij de koffie. Om half tien werden de vriendinnen verwacht. Ruimschoots op tijd arriveerden we in “De Golle”, zowel Jan als ik hebben er namelijk een hekel om alles last minute klaar te zetten.

De vriendinnen waren ook mooi op tijd, dat geeft altijd een relaxed gevoel om de dag mee te starten. Hiernaast was het prachtig weer, dus het beloofde een prachtige dag te worden. Na een welkom was er voor de vriendinnen dan ook nog even ruimte om te kunnen genieten van de expositie “Nalatenschap 2018”, de Spintolpoppenhuizen en een kopje verse koffie met een stukje Friese oranjekoek.

Hierna nam ik de vriendinnen mee naar de Galerie, zodat zij mijn beelden konden bekijken en zo een indruk kregen wat er allemaal mogelijk is om uit speksteen te halen. Geen van de vriendinnen had een plan of wilde specifiek iets maken, dus hadden ze alle vrijheid met het uitkiezen van hun steen.

Het is altijd even een dingetje, om de juiste steen te kiezen qua kleur, vorm, grote en hardheid. We hebben eigenlijk altijd wel diverse soorten speksteen op voorraad uit China (roze, groen, wit) Azië (wit) en Brazilië (bruin). Er werd getwijfeld hier en daar, maar uiteindelijk had een ieder een steen gevonden waar ze mee aan de slag gingen.

Uitleg

Ik begon met de uitleg van het gebruik van het gereedschap. Even later gingen ze allemaal aan de slag en was het, op het geklop van de klopper en beitel na, muisstil. Na een uurtje flink gewerkt te hebben werden de eerste lijnen zichtbaar van wat het zou kunnen worden.

Na enige technische aanwijzingen werden de meeste kloppers omgeruild voor de raspen. Dit is dan toch wat veiliger als je wat dichter bij de gewenste vorm komt. Rond twaalf uur begon het lekker te ruiken. Jan was gearriveerd met soep en broodjes, dus het was tijd voor de lunch.

De lunch viel goed in de smaak. Hard werken maakt namelijk erg hongerig. Na het nuttigen van alle lekkers was het weer tijd om aan de slag te gaan en de beelden verder uit te werken. De tijd vloog, voordat een ieder er erg in had, was de tijd aangebroken om te gaan polijsten.

Dit is altijd een leuk moment, de kleur van de beelden komen dan tevoorschijn wanneer ze nat worden gemaakt, dus iedereen weer enthousiast aan de slag om alle krassen die ze hadden gemaakt weg te werken.

Rond vier uur werd de gezellige dag afgesloten met een groepsfoto. Een ieder ging hierna enthousiast naar huis, met de mededeling dat ze dit best nog wel een keer willen doen.

Ben jij nu enthousiast geworden na het lezen van dit nieuwsbericht? En zoek je nog een leuke activiteit om te organiseren voor je buurtvereniging, je familie of je vrienden(innen)? Vul dan het contactformulier in of bel: 06-19051469

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.