Rianne Marris

Tekenen en creatief bezig zijn is mij met de paplepel ingegoten. Ik weet niet beter of mijn broer, zus en ik lagen op de grond in de kamer te tekenen, plakken en schilderen. Het zit in de familie, want in generaties voor mij (Gebroeders Maris, Haagsche School) en ook bij neven en nichten wordt er veel getekend, geschilderd, gebeeldhouwd etc.

Ik ben laat begonnen als kunstenaar. Pas vanaf 2015 ben ik serieus aan het exposeren en werk ik hard aan het maken van
schilderijen, naast het lesgeven in eigen atelier. Mijn schilderijen zijn altijd gelaagd geschilderd en die lagen zitten er ook spiritueel en filosofisch in. Ik schilder vanuit verwondering over wat ik zie en vanuit geraakt worden daardoor.

Dat kan divers zijn, maar de natuur is een grote inspiratiebron. De vergankelijkheid, wisseling van seizoenen, ritmes en kleuren zijn prachtig en altijd inspirerend! Zelfs in oude muren en gebouwen zit dit. Het zijn vaak werelden op zichzelf. Ingezoomd op iets of juist uitgezoomd, het maakt niet uit, want het gaat allemaal over hetzelfde. Een wereld van schoonheid en tragiek. De schilderijen, die hier in Exmorra hangen, hebben het ritme en het seizoen in zich. Een zomer in de Languedoc Roussilion……

Rianne Marris - Exposant Galerie Staal & Steen