Mirjan van de Hel

Intuïtief en innovatief bezig zijn, dat zat er al vroeg in. Als kind zat ik vaak te tekenen. Een studie in die richting was dus vanzelfsprekend. Na het CIBAP in Zwolle (reclame- en presentatietechnieken) volgde ik dan ook de opleiding Illustratie aan de Kunstacademie in Kampen. Daar studeerde ik in 2000 niet alleen af met computertekeningen, gemaakt in Photoshop en Illustrator, maar ook met mijn zelfontworpen Vlekkendingen: intuïtieve tekeningen gemaakt bij spontane vlekken. Toen ik merkte dat mensen hierop heel vrolijk en opgewekt reageerden, besloot ik vooral met de Vlekkendingen verder te gaan. Want blijdschap delen is een feest.

Sommige Vlekkendingen zijn voorzien van een gedichtje, gemaakt door Emiel Bootsma. Samen hebben ze 2 boekjes uitgegeven en ook vele ansichtkaarten, waarvan er enkele bij Staal & Steen te koop zijn.
Op dit moment werk ik ook samen met Arno Bosch, die verhalen schrijft bij mijn werk. Het mooie is dat beeld en tekst elkaar versterken - dat is het leuke van samenwerken.

Geboren en getogen in Exmorra en woont nu in Den Bosch.

Vlekkendingen
www.vlekkendingen.nl
Telefoon.: 06 - 14 74 23 91
E-mail: Mirjan@vlekkendingen.nl

Mirjam van der Hel - Exposant Galerie Staal & Steen
Mirjan - Exposant Galerie Staal & Steen