Karin Heystee

Kortenhoef 1963

"Ik hou van langzaam wakker worden, het geluid van spelende kinderen, de geur van pas gekloofd hout, de rustige ademhaling van mijn slapende man naast mij, nachtvlinders, zwaluwen en..........van afwisseling”.

Daarom schilder ik naast modern realistische aquarellen en portretten, abstract werk met acrylverf. Zoals de abstracte werkjes die nu bij Staal & Steen te zien zijn. Bij het schilderen van abstract werk ben ik gedwongen om alleen te focussen op kleur en compositie. De combinatie van beide bevalt me goed.

Over mij

Van 1980 tot 1985 heb ik teken en schilderlessen gevolgd bij Frater Beatus Nijs in Hilversum. Iedere zaterdagmorgen stillevens tekenen en aquarelleren. Er werd op een ambachtelijke academische manier les gegeven. “Tekenen is leren kijken” en “Zonder tekenkwaliteiten is het maken van een schilderij niet mogelijk” aldus de Frater. Ik laat me hier niet verder over uit. Maar de basis van het tekenen is me toentertijd wel goed geleerd en daar heb ik voor mijn gevoel nog steeds profijt van.

In die jaren is ook mijn liefde voor aquarelleren ontstaan. Ik heb meerde masterclasses en meerdaagse workshops gevolgd bij nationale en internationale kunstenaars. Zoals Dorry van der Winkel en Paul Banning.

In Sneek, vanaf 1994 woon ik Reahus, heb ik naaktmodellessen genomen bij Olav Cleofas van Overbeek. In 2008 heb ik de basisopleiding gevolgd bij de Klassieke Academie voor de Schilderkunst in Groningen. Tegelijkertijd heb ik me ook aangesloten bij een groepje kunstenaars om samen iedere maand naaktmodel te tekenen. We doen dit tegenwoordig in Blauwhuis in het atelier van Bauke Hopma. We hebben het uitgebreid met eens per maand portrettekenen naar levend model en we mogen in het Teatskehûs de bewoners portretteren. Leuke activiteiten met fijne mensen.

Van 2013 tot 2017 heb ik in het zuiden van Italië, nabij de stad Napels, mogen wonen en werken. Op de hoogte van de vulkaan Vesuvius ligt de Amalfikust. Het zeewater is er helder blauw, de stadjes zijn pastelkleurig en langs de hele kust wordt kleurrijk  keramiek gemaakt. Voor de kust van Napels liggen de prachtige eilanden Capri, Procida en Ischia. Deze fascinerende omgeving heeft me geïnspireerd tot het maken van dit abstracte werk.

Deze kleine doekjes zijn opzichzelfstaande kunstwerkjes, maar kunnen ook per 2 of 3 stuks samen een mooi geheel vormen. Afmetingen 20cm x 20cm, acryl op luxe kwaliteit canvas. Op de achterkant van ieder werkje, staat welke plaats als inspiratiebron heeft gediend.

In opdracht schilder ik portretten. Ook huisdieren en stillevens schilder ik regelmatig in opdracht. Vaak voor speciale gelegenheden.  Ook doe ik mee met “Pakje Kunst”, een landelijk initiatief.

Mijn werk verkoop ik o.a. in Galeries en online bij:

www.studioheyki.nl & www.werkaandemuur

 

 

Karin Heystee  - Exposant Galerie Staal & Steen
Karin Heystee  - Exposant Galerie Staal & Steen