Annet Wood

Over mijn werk

Wat is je inspiratiebron wordt veel gevraagd, daar heb ik geen antwoord op. Het werk vloeit als vanzelf uit mijn handen, het moet er gewoon uit en dat gebeurt dan ook. Gelukkig maar want stel je voor dat je wel een inspiratiebron nodig hebt en die wordt door iemand weggehaald, dan ben je iets kwijt.

Onzichtbare draden verbinden mij en mijn werk

In het ontwerp wordt de ziel van het beeld gevat,  de materiaalkeuze geeft een meerwaarde aan het sculptuur. Denk daarbij aan het glas, dat geeft de kwetsbaarheid van de mens weer, brons de sterkte, steen de oerkracht, zilver de waarde, hout de buigzaamheid en papier onze vergankelijkheid. 

De torso is de  rode draad in mijn werk, ik blijft ze maken.  

De vrouwelijke torso geeft sterk weer wat een vrouw is of kan zijn. Met de strakke lijnen in de rug worden de innerlijke krachten weer van de vrouw weergegeven, aan de voorzijde, daar moet de sensualiteit bewaard blijven.   

De keuze van het te gebruiken materiaal is een nooit eindigende zoektocht naar nieuw mogelijkheden. Het is een tocht die hopelijk nooit zal eindigen. Het blijft dan ook verrassend om regelmatig mijn exposities te bezoeken.  

Ik werk nauw samen met mijn man Willis. Ik ontwerp het beeld, dit gebeurt in een hard materiaal zoals steen, hout, gips of een combinatie hiervan.  

Zodra het beeld klaar is gaat het naar Willis en hij verzorgt het voorbereidende werk voor de gieterij. Dan worden de beelden afgegoten in het door Annet gekozen materiaal. Na het gieten  komen de beelden terug in het atelier en worden door ons samen afgewerkt door ze te slijpen en te polijsten. Tenslotte kiest Annet de definitieve afwerking. Een intensief proces. 

In mijn atelier begeleid ik mensen die van beeldhouwen hun hobby hebben gemaakt. 

Tijdens de Biënnale van Florence (2007) is mijn inzending met aluminium beelden bekroond met een award.   

Op 21 oktober 2014 werd het beeld Mystery Woman tijdens de Glastec in Dusseldorf vereerd met de publieksprijs. Door het bedrijf Tiffany Glaskunst (Schloss Holten) was de wedstrijd 100% glas uitgeschreven.