Cursus beeldhouwen | Zelf een beeld maken

Ben je onder de indruk van stenen beelden en wil je weten hoe een beeld tot stand komt?  

Het gehele jaar door kun je je opgeven voor de beeldhouw cursus en deze is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bij Staal & Steen werken we met een 10 rittenkaart, dus mocht je een keer niet kunnen, dan is dat geen probleem.

Er is per les plaats voor maximaal 8 personen, dus is ruimte voor voldoende aandacht en persoonlijke begeleiding tijdens de cursus.

Tijdens de lessen krijg je informatie over verschillende steensoorten, het gebruik van de gereedschappen, juiste werkhouding en gaan we dieper in op de basistechnieken van het werken met speksteen.  

Na het uitzoeken van je steen ga je aan de slag met de diverse beeldhouwgereedschappen en opzoek naar de vorm die je wil creëren. De ene keer volg je een voorbeeld van een beeld als inspiratie, de andere keer ga je op zoek naar wat de steen je te vertellen heeft. Je zult verrast zijn wat voor moois dan ontstaat!

Heb je thuis nog een steen liggen en je wilt hier weer mee aan de slag? Geen probleem, je bent bij ons van harte welkom. 

Wanneer je ontstane beeld klaar is, kun je het beeld door ons op een RVS sokkel of urn laten plaatsen. Deze zijn in vele maten leverbaar en kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. 

  • Kosten per les: € 15,00
  • Knipkaart 10 lessen: € 135,00
  • Ook is het mogelijk om één dag of meerdere dagen te komen beeldhouwen. Bekijk nu onze arrangementen.
Cursus Beeldhouwen 2 Staal & Steen
Cursus Beeldhouwen 2 Staal & Steen
Interesse in deze cursus beeldhouwen? Bel: 06-19 05 14 69 of reageer via het contactformulier

Contactformulier