Laatste nieuws

Werken in was

Afgelopen weken tussen de workshops beeldhouwen door, even momenten voor me zelf zoeken. Ik ben druk met de voorbereidingen bezig voor het kunstproject Kunstenaar laat je toekomst zien op een blokpaneel van  20x22cm. Dit project is een vervolg op het blokpaneeltje project van vorig jaar Kunstenaar laat je kunsten zien op 20x18cm.

Vorig jaar had ik voor dit project de primeur gemaakt met het blokpaneeltje  “Toekomst”. Deze was tot mijn verbazing snel verkocht, dus reden om weer iets nieuws te bedenken. In het gedicht schreef ik dat ik wil gaan genieten van de rust en opzoek ben naar ruimte. Deze zin is de inspiratie voor mijn nieuwe kunstwerk.

Ik zou een schommel constructie willen maken, met daarop een bronzen meisje. Deze zou al schommelend, genieten van de rust om haar heen en wegdromen naar het verleden, nadenken over het heden en dromen over de toekomst.

Ik ging op zoek naar de juiste materialen waar we een schommeltje van konden maken en vroeg informatie bij bronsgieterij Flassh in Balk wat voor mogelijkheden er waren met betrekking tot  het gieten van deze constructie.

Vervolgens liet ik mijn kleindochter fotograferen op de schommel. Ik kreeg een vooraanzicht, een zijaanzicht en een achteraanzicht, op deze manier heb ik de goede verhoudingen en ging aan de slag met koperdraad en was. Het is weer een héél ander materiaal dan steen.

Het werkt anders, soms frustrerend, dat het niet één twee drie zo ging zoals ik wilde. Vooral haar armpjes, wat een gevecht om deze in de juiste positie te brengen en dan ook nog een beetje in verhouding. Het gezegde van mijn moeder: er zijn geen dode dingen baas, gaf me moed en doorzettingsvermogen. Nog even geduld, dan kan het naar de bronsgieterij en laat ik het éénmalig gieten, zodat het een UNICA wordt.

Anna Akke Fopma

Terug naar laatste nieuws

Laatste nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.