Welkom op onze site Staal & Steen.

Wij zijn per 1 juli 2013 een bedrijf gestart “Staal & Steen”. Dit bedrijf is ontstaan uit een combinatie van onze hobby’s.

In 2007 ben ik begonnen met beeldhouwen. Beeldhouwen betekent heel veel voor mij. Het is de enige hobby die me rust geeft. En waar ik veel van geniet. Wanneer ik bezig ben vergeet ik alles om mij heen. Ook geeft het mij vrijheid, ik merk dat ik die ook steeds meer durf te nemen. Dat ik loskom van regels, van hoe iets hoort. Ieder beeld is een uitdaging om die grenzen op te zoeken."

Dit brengt met zich mee dat deze beelden ook op een sokkel geplaatst moeten worden, zodat zij mooier tot hun recht komen. Mijn eerste beelden heb ik op een zwarte granieten sokkel geplaatst. Zwart/wit zijn chique kleuren en staan over het algemeen prima bij een beeld. Maar deze kleuren kunnen ook erg sterke contrasten geven.

Mijn man is werkzaam in de roestvrijstaal en kwam met het idee om eens een roestvrijstalen sokkel te proberen. Hij ging aan de slag en maakte een sokkel voor mijn volgende beeld, om te kijken hoe dit stond. Boven verwachting kwam het beeld goed tot zijn recht en was de combinatie van roestvrijstaal en diverse kleuren steen een Eye opener. Dit had als gevolg dat er meerdere sokkels werden gemaakt in verschillende maatvoeringen.

Eerst werden alle sokkels thuis in de garage gemaakt, maar al snel bleek deze ruimte te klein. Inmiddels is ons bedrijf uitgebreid met een gezellige workshop ruimte. In “Galerie Staal & Steen” komen de RVS sokkels, urnen, zuilen en beelden mooi tot hun recht. In het werkatelier worden de RVS producten gemaakt en worden er beeldhouw workshops en cursussen gegeven. Er is ruime keus in diverse soorten steen om direct aan de slag te gaan.

Wij nodigen u/jullie van harte uit om de Galerie een keer te komen bezoeken wanneer u in de buurt bent.

Vriendelijke groet,

Jan Zeeders en Anna Akke Fopma